Exposició Natura de Pilar Gil

 

L’Aula de Cultura Fòrum Berger Balaguer acull una exposició de Pilar Gil, una artista resident a Sant Pere de Ribes que porta més de 30 anys creant quadres de flors naturals, tractades mitjançant un procés de liofilització i tintatge per garantir la seva total conservació amb el pas del temps. La mostra aplega unes composicions realment espectaculars i úniques, pel volum que tenen els seus quadres de flors, una veritable obra d’art per excel·lència.

La inauguració de l’exposició serà el proper divendres 22 d’agost a les 19h30 i es podrà visitar durant la Festa Major de Vilafranca del Penedès, com a dates més assenyalades d’aquests propers dies.

Pilar Gil va començar el seu camí artístic seguint el camí lògic de qui necessita expressar i abocar els seus sentiments a través d’un conducte expressiu com és el dibuix, buscant més tard el color passant a la pintura a l’oli, fins que en un moment determinat va buscar alguna cosa que superés la bellesa dels colors que la pintura ofereix, i això ho va trobar amb les composicions de flors i plantes naturals.

Aquesta tècnica d’integrar la natura a les seves obres,  trobant un equilibri estètic i utilitzant sempre elements naturals, és fruit d’un tractament i procediment que aquestes reben, que li permet convertir en perdurables i inalterables les seves composicions naturals. Els seus quadres, són nascuts del dibuix així com la  composició,  i ho reflecteix amb la força natural i cromàtica que ella sap jugar i integrar molt bé.

Pilar Gil porta ja més de 30 anys creant aquestes composicions,  i és un referent en aquesta tècnica dins aquest món de les plantes Naturals, ja que són pocs els que poden assegurar que aquesta planta natural que treballa, pot perdurar durant molts anys sense perdre el color ni la textura que emmarca dins els seus quadres. Ella defineix la seva obra dient que  “ intento amb les meves composicions que sigui la pròpia natura la que ens faci captar la seva essència , com si la vida, en ella, encara hi fos present.

Aquesta mostra es podrà veure al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès (Rambla Nostra Senyora, 6) des del divendres 22 d’agost i fins el diumenge 5 d’octubre, en els horaris de dijous a dissabtes de 18 a 20 i diumenges i festius de 12 a 14 i de 18 a 20.

Díptic exposició