EXPOSICIÓ ELS ALTRES NOUCENTISTES

Aquest dissabte dia 21 de novembre a les 13 hores,  tindrà lloc a l’Aula de Cultura Fòrum Berger Balaguer , la inauguració de l’exposició – ELS ALTRES NOUCENTISTES – ,  que ens arriba de la mà del servei de Cultura de la Diputació de Barcelona i en motiu de la Capitalitat de la Cultura Catalana de Vilafranca el 2015. Aquesta serà la darrera mostra que s’organitza dins el programa d’arts plàstiques al nostre espai Cultural , en motiu de la Capital de la Cultura Catalana Vilafranca 2015.

 

Aquest dissabte a les 13 hores,  el Diputat de Cultura Il.lm. Sr. Juanjo Puigcorbé,  els Comissaris de l’exposició, Sr. Joan M. Minguet i Sr. Txema Romero, i el Regidor de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca Sr. Raimon Gusi,  assistiran a l’acte de inauguració d’aquesta gran exposició.

 

Les dades històriques són inqüestionables. El Noucentisme és un corrent cultural lligat al catalanisme polític desplegat per la burgesia catalana a començaments del segle XX. I que va trobar un instrument de poder precís per mitjà de les Diputacions i, a partir del 1914, de la Mancomunitat de Diputacions. L’impulsor polític d’aquest moviment, Enric Prat de la Riba, va comptar amb l’ajuda d’Eugeni d’Ors en el terreny cultural. Entre l’un i l’altre van desplegar un projecte únic a Europa: la necessitat de modernitzar un petit país per mitjà de la combinació de les accions politico-culturals amb el desplegament d’un cert ideari de com havia de ser la cultura burgesa catalana, la cultura del “noucents”.

 

L’exposició restarà oberta al públic  fins al 24 de gener de 2016, amb els següents horaris: Divendres de 17’30 a 20 hores, Dissabtes de 10 a 14 hores i de 17’30 a 20 hores i Diumenges de 10 a 14 hores.