Exposició ART AL VI‐DRE, col·lectiva d’artistes solidària

El proper 1 de juliol s’inaugura Art al Vi‐dre, una exposició diferent, original, única i amb vessant solidària a l’Aula de Cultura del Fòrum Berger Balaguer, en el marc del Vijazz Penedès 2016.

Vint artistes vinguts de la mà de la galeria d’art “i le gallery” de Sitges, exposaran els seus treballs de pintura a l’oli, acrílic, gravat i art conceptual, entre d’altres, en ampolles de vidre. Es tracta d’unes gairebé 200 ampolles amb temàtiques diferents, la majoria d’elles creades expressament per aquesta exposició, i acompanyades d’un quadre que representa a cada artista.

Aquesta idea va sorgir del festival d’art reciclat de Sitges, Recicl´art, un festival en el qual participaven les galeries d’art del municipi i pel qual cada galeria havia de presentar una exposició d’art creat amb material reciclat. “i le gallery” va optar per aprofitar les ampolles buides de vi i cava que s’acumulaven després de cada inauguració per proposar de crear una obra original i única als artistes fixos de la galeria com Alex Voinea i Thomas Marsay, i a d´altres amb els quals col·labora ocasionalment. Aquesta iniciativa ha tingut un gran acolliment per part dels artistes, que han realitzat obres molt originals i de qualitat en un suport noble i bell, l’ampolla, i li ha donat una nova vida.

L’exposició s’inaugura el proper 1 de juliol a les 19h, comptant amb la presència de diversos artistes, i restarà oberta fins el 7 d’agost en l’horari habitual de la sala.

Solidaritat

 Les obres de l’exposició “Art al vi‐dre” estaran a la venda i part dels ingressos es destinaran en benefici de l’Associació Univers Penedès, una associació vilafranquina de persones amb diversitat funcional.

La mostra també presentarà el producte solidari elaborat per Vins i Caves Ferré i Catasús, patrocinadors de l’exposició i el taller que s’impartirà.

El producte solidari tracta de dos vins el “Pescallunes” i l’”Atrapaestels” creats dins d’un programa col·laboratiu amb gran compromís social. Univers Penedès ha participat en la cerca del nom del vi negre “Atrapaestels” i els alumnes de l’Escola de Belles Arts Arsenal de Vilafranca han dissenyat l’etiqueta.

Una excel·lent simbiosi de complicitat i emocions treballada de forma divertida i apassionant i que han donat el millor fruit: un vi blanc i un vi negre dels quals els beneficis es destinaran íntegrament a recolzar l’obra de l’Associació Univers Penedès.

Al llarg de l’exposició es poden veure els treballs previs amb esbossos originals de les creacions de les etiquetes. L’exposició mostrarà també els treballs de joieria que han elaborat els alumnes de l’Arsenal inspirats en productes de Ferré i Catasús; tot dins d’un univers social.

Creativitat

El mateix dissabte dia 2 de juliol a les 18h es realitzarà un taller de pintura amb vi obert a tothom, petits i grans, per aprendre de la tècnica de pintar amb vi.

L’activitat es durà a terme davant de la sala d’exposicions, i només requerirà de prèvia inscripció que es podrà fer el mateix moment. Es crearan diferents grups que posaran a prova la creativitat dels assistents amb diferents torns i es podrà participar fins a les 21h. Els monitors seran els alumnes de l’Escola de Belles Arts Arsenal de Vilafranca.

Sota una mateixa temàtica s’engloben diferents activitats a una ciutat referent.

 

Exposició Art Al Vi‐dre, col·lectiva d’artistes solidària

De d’1 de juliol al 7 d’agost de 2016

Horari: De dijous a dissabtes de 18h‐ 20h. Diumenges i festius de 12h‐14h i de 18h‐20h. Entrada lliure i aforament limitat.

Inauguració de l’exposició: Divendres, 1 de juliol a les 19h amb la presència dels diferents artistes. Es servirà copa de cava en finalitzar l’acte. Entrada lliure i aforament limitat. Part dels ingressos per la venda de les obres de la mostra es destinaran en benefici de l’Associació Univers Penedès.

Taller de pintura amb vi: Dissabte, 2 de juliol de 18h a 21h. Obert a tothom, prèvia inscripció el mateix dia. Activitat gratuïta, gràcies a V’inspirats de Ferré i Catasús, patrocinadors de l’exposició i taller.