La connexió modernista París-Barcelona, amb ulls de dona al Fòrum Berger de Fundació Pinnae

L’Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae amb la cura i gestió del Museu del Modernisme de Barcelona i la Galeria d’Art Gothsland, presenten de l’11 de març al 23 d’abril una exposició sobre la visió femenina de la Belle Époque plasmada amb obres de grans artistes. La mostra sota el nom “París-Barcelona, la visió femenina de la Belle Époque”, ofereix una nova visió de la relació entre les dues capitals a través d’una mirada en clau femenina i feminista.

La inauguració de la mostra ésel proper divendres, 11 de març a les 19 hores amb presentació de Gabriel Pinós, curador de l’exposició que recentment també s’ha pogut visitar a Barcelona.

París va ser la capital per excel·lència de l’art en els segles XIX i XX. La ciutat francesa va aconseguir atreure pintors, arquitectes i músics d’arreu del món que van revolucionar l’art de l’època. Artistes emergents i consolidats es van traslladar a la ciutat per submergir-se en l’ambient bohemi, formar part dels cercles socials, inspirar-se artísticament i comercialitzar les seves obres. París, doncs, va ser centre neuràlgic de la cultura i va acollir grans artistes entre ells procedents de Barcelona

La mostra posa el focus en el paper de la dona en l’art d’aquesta època, ja sigui com a model o inspiració de grans artistes, o posant la mirada a artistes femenines que van triomfar a París i es complementa amb aportacions personals de la catalana Lola Anglada.

La dona en l’art de la Belle Époque

El recorregut de la mostra comença presentant a les dones models com Júlia Peraire musa i esposa de Ramon Casas, així com també Carmencita , una model que Casas tenia molt sovint al seu estudi i que poca cosa sabem d’ella. També destacar Bárbara i Marion Deering, filles del magnat Nordamericà i amic íntim de Casas. Aquestes són algunes de les muses que veurem al recorregut d’aquesta mostra.

Visió de les dones artistes

La figura femenina que encapçala aquesta exposició personifica Barcelona en una dona moderna i elegant, vestida de blanc, a la moda parisenca i estableix una relació entre l’art i les tendències gràcies als seus artistes.

La mostra reuneix una vintena d’obres de pintors com Lola Anglada, Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Joan Brull, Hermen Anglada, Joan Cardona, Lluís Graner, Francisco Masriera, Isidre Nonell, entre d’altres, que podem trobar en diferents formats oli sobre tela, carbonet , aquarel·la, cromolitografia i fototipias sobre paper, etc…

La mostra es pot visitar a l’Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae, de l’11 de març al  23 d’abril en horari de dijous a dissabte de 18h a 20h i diumenges i festius de 12h a 14h i de 18h a 20h. L’entrada és lliure i totalment gratuïta.


París-Barcelona
La visió femenina de la Belle Époque

Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer
Rambla Nostra Senyora, 6 de Vilafranca
Horari: de dijous a dissabte de 18-20h i diumenges i festius de 12-14h i de 18-20h.
Entrada lliure i gratuïta