Noves formes, noves reflexions a la nova exposició Pòsit de Neus Villar al Fòrum Berger

L’Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae acull del 20 de maig al 26 de juny de 2022 una exposició de Neus Villar sota el nom de Pòsit.

La inauguració de la mostra ésel proper divendres, 20 de maig a les 19 hores amb presentació de l’artista que anirà a càrrec de Dolors Rovira.

Segons el DIEC, s’anomena PÒSIT a la substància que es diposita al fons d’un recipient per sedimentació de les partícules que un líquid porta en suspensió. Aquesta exposició mostra aquell pòsit que ens ofereix la història i fer-la nostra, convertir-la en un contenidor de noves experiències.

La mostra és un projecte que sorgeix del procés de de-construcció d’una casa antiga, Ca la Claudina, una casa del carrer Amàlia Soler, amb la que l’artista hi té lligams emocionals des de la infància i està reformant per fer-ne el seu habitatge.

Parteix de la premissa que en tot procés reconstructiu hi ha un desfer per tornar a fer. Aquest treball parteix, d’una banda, de les reflexions conseqüents a aquest vincle emocional i per l’altra al fet de poder disposar, finalment, d’un espai on poder desenvolupar el seu treball i permetre la recerca i el joc creatiu.

La mostra consta d’una vintena de peces que la Neus ha desenvolupat en pintura i matèria i que sorgeixen de la reflexió en aquests moments de pressió. Una mostra que evoca a la reflexió i a recordar la història i les generacions que han passat. El cicle d’una casa, de la família que hi viu, del seu constant canvi i les restes d’aquest. Temps de silenci… precedit de soroll… precedit de silenci al qual li precedeix de nou el soroll… Un bucle permanent que s’apodera de tots els espais habitats.

L’artista s’emmiralla en el passat per crear un nou camí. Absorbeix allò d’allà on ve construint un cadenat on tot té sentit com unitat que forma part d’un conjunt i on supura el dol per la conseqüent pèrdua que genera l’anar fent. Us convidem a tots a viure aquest viatge

Neus Villar, l’artista

Neus Villar, filla de Vilafranca, ha treballat com a mestra d'infantil i primària fins l'any 2016, paral·lelament, es va iniciar en el món del dibuix i de la pintura a través de l'Escola Arsenal de Vilafranca i de diversos pintors del territori.

Actualment està finalitzant el Grau de Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Darrerament investiga el comportament de diferents materials treballant-los conjuntament, on l’assaig-error és una constant.

Ha participat durant molts anys en el Firart de Vilafranca, ha exposat individualment a la Sala Trinitaris amb el Projecte Pintant la vida a l’abril de l’any 2019, en biennals d’art com la de Corbera d’Ebre a l’any 2019 i en diverses col·lectives, una de les més recents és la d’Univers íntim a la Capella Sant Joan durant el Nadal del 2020, així com en exposicions de fotografia de les Biblioteques del Penedès i de les comarques de l’entorn.

La mostra es pot visitar a l’Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae, del 20 de maig i fins al 26 de juny en horari de dijous a dissabte de 18:30h a 20:30h i diumenges i festius de 12h a 14h i de 18:30h a 20:30h. L’entrada és lliure i totalment gratuïta.


Pòsit de Neus Villar
Exposició de pintura i matèria


Del 20 de maig al 26 de juny de 2022
Inauguració: divendres 20 de maig a les 19:00 hores amb presentació de l’artista a càrrec de Dolors Rovira.

Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer
Rambla Nostra Senyora, 6  – Vilafranca del Penedès
Horari: de dijous a dissabte de 18:30-20:30h i diumenges i festius de 12-14h i de 18:30-20:30h.

Entrada lliure i gratuïta