“Neandertals a Catalunya” una exposició didàctica al Fòrum Berger Balaguer

El Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès, l’Espai Cultural de la Fundació Pinnae, presenta des del proper 21 de setembre i fins el 4 de novembre, una exposició de caire didàctica i d’història que porta per títol  “NEANDERTALS a CATALUNYA“, creada i coordinada pel Grup de Recerca DIDPATRI de la Universitat de Barcelona i de la mà de l’empresa Molècula que en gestiona la seva producció i itinerància per tot el territori.

La inauguració tindrà lloc aquest divendres 21 de setembre a les 19h a càrrec del Dr. Josep Maria Fullola i Pericot, Catedràtic de Prehistòria de la Universitat de Barcelona. En finalitzar l’acte es servirà una copa de cava per a tots els assistents.

Configuració de la mostra

L’exposició “Neandertals a Catalunya” és una revisió didàctica de l’estat de la recerca sobre Homo neanderthalensis al món i, més concretament, a Catalunya on darrerament han aparegut nous fòssils que fan replantejar la seva presència a casa nostra.

A partir de textos, gràfics, mapes, vídeos i reproduccions de fòssils i eines, l’exposició intenta respondre a diferents qüestions de qui i com eren, com es van descobrir, d’on ve el seu nom, què menjaven, on vivien i quines connexions genètiques tenen amb nosaltres, entre molts altres temes. L’exposició està dotada d’una senyalèctica basada en codis QR que disposen de vídeos d’ampliació. També disposa de la projecció d’audiovisuals en pantalles a la mateixa sala i vitrines amb diferent material exposat.

Exposició didàctica

Des de la Fundació Pinnae oferim a totes les escoles de l’entorn la possibilitat de visitar aquesta mostra de forma gratuïta i treballar la seva vessant didàctica. Per això, reservem uns matins, que prèvia sol·licitud i segons demanda dels centres educatius interessats, anirem confirmant visites privades fins a exhaurir els horaris previstos per l’activitat. Les escoles i grups interessats poden adreçar-se a 938916950, 618208599 o bé per correu a info@pinnae.cat i sol·licitar més informació per a realitzar la visita en els horaris especials.

En la seva inauguració tindrà lloc una jornada de presentació adreçada a mestres i educadors que ho sol·licitin. Cada professor pot adaptar-se la visita en base a les qüestions que es formulen i que tenen resposta durant la visita de la mostra.

 

Mostra itinerant

L’exposició va ser inaugurada a l’edifici Miramar de Sitges i ja s’ha pogut veure, entre d’altres llocs, al Museu de Granollers, Museu d’arqueologia de Catalunya, seu de Barcelona, a la Biblioteca Central de Castelldefels, al Museu i Poblat ibèric de Ca n’Olivé de Cerdanyola del Vallès, al Parc arqueològic de les Coves de Serinyà, i a la Sala d’exposicions del Centre Cultural de Martorell.

Aquesta mostra es podrà visitar fins al 4 de novembre a l’Espai Cultural del Fòrum Berger Balaguer amb entrada lliure i en l’horari habitual de dijous a dissabtes de 18h-20h i diumenges i festius de 12h-14h i de 18h-20h.


Exposició: Neandertals a Catalunya

Del 21 de setembre al 4 de novembre de 2018
Inauguració: Divendres, 21 de setembre a les 19h amb copa de cava

Aula de Cultura – Fòrum Berger Balaguer
Rb. Nostra Senyora, 6 | Vilafranca del Penedès

Horari d’obertura: De dijous a dissabtes de 18h-20h. Diumenges i festius de 12h-14h i de 18h-20h