Exposició ANÀLOGA de Maria Vernet s’exposa al Fòrum Berger Balaguer

Del 26 d’abril al 15 de juny, s’exposen pintures de Maria Vernet al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès. La inauguració de l’exposició serà divendres 26 d’abril a les 19h30.

L’Aula de Cultura del Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae acollirà una exposició de pintures de l’artista Maria Vernet. Un projecte pictòric creat especialment per aquesta mostra sota el títol ”Anàloga”. L’exposició romandrà oberta del 26 d’abril al 15 de juny de 2019. La inauguració serà aquest divendres 26 d’abril i la presentació serà a càrrec de Satoko Takebe.

Segons en Josep Pedrals, entre els humans i els animals, la connexió és il·limitada, som mimètics, rivals, paradoxals, harmonitzables. L’art és un mitjà que commou a Maria Vernet i que projecta com una forma de viure. Entén que el patiment apareix de forma innata sorgit del fons del mateix ésser i la pintura és un refugi de color que serveix al silenci per sotmetre’s al món i comprendre l’existència. Segons l’artista, sovint l’ànima s’agita perquè l’humà la sacseja amb la carència d’humanitat. Contemplar la bellesa dels animals serveix per sotmetre’ns a la veritat més humil i universal.

A cada quadre hi ha un amalgama i un lligam que exposa els moviments de l’ànima, la simbiosi natural de les presències inexactes en convivència terrenal. Pors energies, ànsies, calmes… tot un catàleg vital que ens reclama.

La mostra aplega vint pintures d’acrílic sobre tela de la jove i polifacètica artista catalana. Nascuda a Tarragona l’any 1979, i llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona l’any 2006, Maria Vernet ens presenta una complexa i completa exposició per fer fluir la imaginació i la interpretació subjectiva de la realitat. Cada imatge té una analogia d’impacte que pretén mostrar la realitat oculta, amb la intenció de fer comprendre sense jutjar.

La mostra és d’accés lliure i gratuït per a tothom fins el 15 de juny de 2019 i en horari de dijous a dissabte de 18h-20h i diumenges i festius de 12h-14h i de 18h-20h.


Anàloga, de Maria Vernet
Exposició: Del 26 d’abril al 15 de juny de 2019

Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer
Rambla Nostra Senyora, 6 | 08720 Vilafranca del Penedès

De dijous a dissabte 18-20h. Diumenges i festius 12-14h i 18-20h