Un viatge fotogràfic per l’Índia és la propera exposició al Fòrum Berger Balaguer

Del 18 de maig al 24 de juny, les fotografies de tres socis del Club Diafragma del Casal La Principal s’exposen al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès. L’obertura de l’exposició serà aquest divendres 18 de maig a les 19h

L’Aula de Cultura del Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae acull l’exposició “L’Índia, un país de contrastos” una mostra fotogràfica de tres socis del Club Diafragma del Casal La Principal de Vilafranca i que pretén ser la finestra d’un país i una societat molt diferent a l’occidental.

Aquesta exposició neix d’un projecte fotogràfic de tres amics i companys aficionats a la fotografia i membres del Club Diafragma de Vilafranca que, l’any 2017, van decidir emprendre un viatge a la llunyana i caòtica Índia per tal de captar imatges d’un país de grans contrastos, tant culturalment com socialment.

Carles Alasraki, Jordi Ventura i Miquel Rota compartien la motivació de poder traslladar en una fotografia tot l’impacte visual i emocional que vivien en un país tant diferent com és l’Índia. El seu gran repte era copsar en una imatge totes les sensacions, vivències, entorn de la persona protagonista de la fotografia amb la finalitat que l’espectador pogués reviure a través d’aquella petita finestra fotogràfica, la vida quotidiana d’aquell país amb tanta força.

La mostra al Fòrum Berger Balaguer s’obre aquest divendres 18 de maig a les 19h i consta d’unes 45 imatges dels fotògrafs Carles Alasraki, Jordi Ventura i Miquel Rota. Unes fotografies amb vida pròpia d’una societat on la cultura i el dia a dia són ben diferents. Un país en que la vida es manifesta en la seva màxima expressió, igualment que la mort, que està constantment present en aquella quotidianitat. Una societat que lluita per viure i molts d’ells només per sobreviure. Una gent que els va obrir les portes de les seves velles i austeres cases i varen poder descobrir com l’espiritualitat està permanentment present i dóna sentit a les seves vides. Una gent que, malgrat la seva situació, majoritàriament sempre responen amb un somriure.

L’exposició és oberta a tothom i d’accés lliure fins al 24 de juny en l’horari habitual de la sala de dijous a dissabte de 18h a 20h. Diumenges i festius de 12h a 14h i de 18h a 20h.


Exposició fotogràfica:

L’Índia, un país de contrastos
Del 18 de maig al 24 de juny de 2018
Aula de Cultura – Fòrum Berger Balaguer
Rb. Nostra Senyora, 6 | Vilafranca del Penedès

Horari d’obertura: De dijous a dissabte de 18h-20h. Diumenges i festius de 12h-14h i de 18h-20h