Els retrats a bolígraf de BICMAN arriben al Fòrum Berger Balaguer

El Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae acollirà del 17 de desembre al 23 de gener de 2022 una doble exposició de l’artista Jordi Magrià, Bicman. En la seva inauguració es presentarà el llibre «Homentage a Lluís Llach» que conté un recull dels seus dibuixos amb la lletra inspiradora i un codi QR per poder escoltar la cançó de Llach des del mòbil.

La inauguració de l’exposició tindrà lloc aquest divendres 17 de desembre a les 19:00 hores amb la presentació del llibre «Homenatge a Lluís Llach – Les seves cançons a punta de Bic» a l’Auditori del Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae i comptarà amb la presència d’en Josep Rull, en Jordi Sànchez, en Jaume Alonso-Cuevillas i el mateix artista Jordi Magrià, Bicman. El llibre recull els dibuixos i les lletres inspiradores dels quadres que es podran veure a l’exposició i inclou un codi QR per escoltar-les des del mòbil. Aquest llibre estarà a la venda a la mateixa mostra.

Jordi Magrià, conegut també com a ‘Bicman’, s’ha fet popular per haver dibuixat els presos polítics i els exiliats amb un bolígraf bic de color blau, amb un realisme perfecte. Després d’aquesta col·lecció que ha passat per més de 50 municipis diferents, ha dedicat una sèrie d’il·lustracions a una de les figures que admira, en Lluís Llach i del qual també ha editat un llibre.

L’exposició que es presenta al Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae a Vilafranca del Penedès combina els dibuixos que el van fer popular com a Bicman, juntament amb els nous sobre Lluís Llach. Dues exposicions en una.

Homenatges a punta de Bic, Jordi Magrià

L’exposició «Homenatges a punta de Bic» que es podrà visitar del 17 de desembre al 23 de gener de 2022 al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès consta de les dues col·leccions més famoses de Bicman: la sèrie «El Procés a punta de BIC» que és un recull únic de retrats dels principals protagonistes independentistes dels darrers anys fets tan sols a bolígraf. Aquesta mostra clou la seva itinerància a Vilafranca del Penedès. També s’hi podrà trobar la seva nova sèrie «Homenatge a Lluís Llach» que pretén ser un homenatge a la figura del cantant gironí i consta d’una vintena de quadres basats en les seves cançons, i en cadascun d’ells hi ha un fragment de la lletra i el dibuix, fet en bolígraf, que ha inspirat la cançó.

La tècnica a bolígraf i el talent d’en Bicman

En la tècnica a bolígraf tots i cadascun dels traços mil·limètrics posseeixen la mateixa importància i formen un mateix conjunt per al resultat final. Les ombres, els degradats i les línies definides sempre són fetes traç a traç. No existeixen els difuminats, els esborrats o qualsevol altra cosa. El bolígraf passa a ser el seu únic i fidel amic, juntament amb la inquietud per l’error incorregible, la qual cosa aporta a la inspiració i a la concentració una sensació absorbent i atraient en tot moment.

En cada treball d’aquest estil tan exigent, Bicman pretén gaudir, compartir i purificar al màxim aquesta tècnica i aconsegueix la subtilesa dels seus degradats d’una forma innata, posant molt èmfasi en les mirades tan profundes dels seus retrats, ue attrapen l’espectador. Els visitants a les seves exposicions queden manginifcats i bocabadats que els dibuixos estiguin fets només a bolígraf. És una mostra que desperta sentiments i moltes emocions.

Jordi Magrià és il·lustrador i dissenyador, conegut amb el nom de “Bicman” pel fet de realitzar tots els seus dibuixos i retrats amb bolígrafs de la marca Bic. Des de l’any 2017, l’artista santcugatenc acostuma a retratar persones o dibuixar fets relacionats amb la cultura catalana i el procés. Magrià ha treballat per diverses grans companyies darrere de les il·lustracions de grans marques com Chupa Chups, Nestlé o Danone. Va ser degut als fets que van tenir lloc l’octubre de 2017 que l’artista va començar a dibuixar amb bolígraf Bic els polítics empresonats i els exiliats, va penjar un retrat a les xarxes socials, i va tenir molt bona resposta. Poc a poc s’ha anat fent un lloc al món de la il·lustració, i ara presenta l’exposició “Homenatge a Lluís Llach” a Vilafranca del Penedès.

L’exposició es podrà visitar del 17 de desembre fins al 23 de gener 2022 en el seu horari de dijous a dissabte de 18-20 hores i diumenges i festius de 12-14 hores i de 18-20 hores. L’entrada tant a la presentació del llibre com a l’exposició és lliure i gratuïta. Serà obligatori l’ús de mascareta per accedir a l’espai.

Vine i coneix d’aprop una tècnica molt especial, de la mà de Jordi Magrià, Bicman, tot un talent que dibuixa retrats amb el seu bolígraf BIC.

Exposició Homenatges a punta de Bic
Jordi Magrià – Bicman

Del 17 desembre al 23 gener 2022
Inauguració, divendres 17 desembre a les 19:00h

Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer
Rbla. Nostra Senyora, 6 Vilafranca
Horari: de dijous a dissabte de 18-20h, diumenges i festius de 12-14h i de 18-20