Entre Cel i Sòl, obres de la pintora Cathrine Bergsrud s’exposen al Fòrum Berger Balaguer

L’Aula de Cultura del Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae acollirà a Vilafranca del Penedès una exposició de quadres a l’Oli de Cathrine Bergsrud, una pintora noruega que viu i treballa a Catalunya des de 1991. L’exposició que es presenta tracta de l’obra més recent, realitzada expressament per a l’ocasió.

L’exposició porta el nom d’ “Entre Cel i Sòl” i s’inaugura divendres 9 de novembre a les 19h30 a càrrec de l’Hble. Sr. Anders Braekken, Cònsol General de Noruega amb la presència de la pròpia artista i l’actuació del reconegut guitarrista clàssic Anders Clemens Øien. En acabar s’oferirà una copa de cava als assistents gentilesa de Caves Llopart i una degustació de llom de salmó natural gentilesa de Benfumat.

La mostra aplega 24 obres de Cathrine Bergsrud que, fascinada pels drames atemporals humans, narra la seva obra inspirada dels colors i la llum del Penedès; entre l’univers i el sòl, amb la natura com una gran catedral, la humanitat i la seva empremta basada en la poètica Aristotèlica i plena de mites coneguts que l’artista apropa a l’espectador en humanitzar-los a les seves obres. Convençuda de la importància del bon ofici, Bergsrud està profundament inspirada i estudia contínuament els Mestres antics i vius i les seves habilitats per commoure amb la seva tècnica sobre la superfície d’un llenç, mitjançant el bon coneixement dels materials i la composició i la tècnica, els aspectes bàsics i essencials que vénen amb l’ofici del pintor i en una bona obra, com la part narrativa amb l’humanisme en forma de mimesi. Una mostra que simbolitza la realitat a través de l’art. Una mostra per experimentar la catarsi de determinats sentiments.

Aquesta mostra es podrà visitar fins al 16 de desembre a l’Espai Cultural del Fòrum Berger Balaguer amb entrada lliure i en l’horari habitual de dijous a dissabte de 18h-20h i diumenges i festius de 12h-14h i de 18h-20h.

foto artista

Cathrine Bergsrud, nascuda a Noruega el 1969, viu i treballa a Catalunya des del 1991. Actualment viu i treballa al poble de Torre Ramona, Subirats. Parcialment autodidacta, a més d’estudiar amb el reconegut pintor Odd Nerdrum, va aprofundir en l’obra i el llegat del seu Mestre durant anys, abans de comissariar l’exposició “Odd Nerdrum and the Nerdrum school” al MEAM de Barcelona el 2015. També ha col·laborat amb aquest museu en diferents treballs i projectes com ara ser l’amfitriona i traductora privada d’Odd Nerdrum durant els dies de reunions del jurat del concurs “Figuratives” el 2013 i el 2015, on Antonio López i Lita Cabellut també formaven part del jurat entre d’altres pintors reconeguts internacionalment.

Ha realitzat diverses exposicions tant individuals com en grup arreu del territori nacional i internacional.

El darrer dia de l’exposició, una de les obres exposades es subhastarà en benefici d’Òmnium Cultural.

 

Col·laboren:

llopart

logo-dark_Benfumat


Exposició: Cathrine Bergsrud. Entre Cel i Sòl
Del 9 de novembre al 16 de desembre de 2018

Inauguració: Divendres, 9 de novembre a les 19h30 amb actuació, copa de cava i degustació

Aula de Cultura – Fòrum Berger Balaguer
Rb. Nostra Senyora, 6 | Vilafranca del Penedès

Horari d’obertura: De dijous a dissabte de 18h-20h. Diumenges i festius de 12h-14h i de 18h-20h