Les il·lustracions científiques d’Assun Savall s’exposen al Fòrum Berger Balaguer

L’Espai Cultural del Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae acull del 20 de desembre 2019 al 26 de gener de 2020 una exposició de pintures de l’artista Assun Savall que porta per títol ”Natura In Vitro”, una mostra d’il·lustració científica que permet conèixer i admirar, a parts iguals, la natura del nostre voltant.

La inauguració de l’exposició tindrà lloc el divendres 20 de desembre a les 19:30 hores amb parlaments de la pròpia artista.

Assun Savall és una artista riudomenca, afincada a Vilafranca del Penedès des de fa molts anys. És llicenciada en Ciències Biològiques, Màster en Nutrició i Alimentació i professora de Ciències Naturals. Savall es va introduir en el món de la il·lustració científica al Museu de Zoologia de Barcelona, l’actual Museu de Ciències Naturals, guiada per la seva afició pel dibuix. Després de seguir diversos cursos d’aquesta temàtica va començar a treballar com a il·lustradora de llibres de text per diferents editorials. Aquesta tasca l’ha combinat durant anys amb la seva activitat professional com a docent d’ESO i Batxillerat. Des de llavors, l’Assun continua en la il·lustració científica per interès i satisfacció personal i després d’haver participat en diverses exposicions col·lectives va començar a exposar de manera individual per tot el territori.

Nautilus nouLes seves creacions són catalogades il·lustracions científiques, és a dir, reproduir elements naturals el més exacte possible, no tan sols per esdevenir una creació artística, sinó que per explicar i divulgar la ciència. El gust per l’observació de la natura no està clar si és previ o posterior a la seva formació com a biòloga, possiblement les dues facetes es complementen i s’alimenten, i a aquest gaudir de la natura, se suma a les ganes d’entendre com funciona, en el voler saber el com i el perquè. Així doncs el procés per arribar a la creació d’una obra comença amb l’observació, després ve la recerca i documentació per passar finalment al traç, a la representació el més exacte possible de cada animal o planta.

La seva tècnica principal és l’aquarel·la, que combina amb altres com la tinta xinesa o el guaix. Les imatges les treu directament de la natura a més de complementar-les amb les fotografies que ella mateixa realitza.

En aquesta mostra, Assun Savall ens presenta més d’una trentena d’obres. Una col·lecció d’il·lustracions que uneix les aficions de l’artista: la ciència, la didàctica i l’art. Les orquídies, lliris, fruits, cargols, estrelles de mar, sardines, etc…, s’obren camí entre els dibuixos per omplir-se de color, mostrar-los com són, per fora i per dins, i volent anar més enllà per destacar els caràcters útils per a l’estudi i transmetre sensacions i emocions.

L’exposició es pot visitar a l’Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae del 20 de desembre de 2019 al 26 de gener de 2020, en horari de dijous a dissabte de 18h-20h i diumenges i festius de 12h-14h i de 18h-20h. L’accés lliure i gratuït per a tothom.

Descarrega la invitació a l’exposició


NATURA IN VITRO. Assun Savall
Del 20 desembre 2019 al 26 gener 2020
Inauguració: divendres 20 desembre, 19:30 h

Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer
Rambla Nostra Senyora, 6 de Vilafranca

Horari de dijous a dissabte de 18-20h i diumenges i festius de 12-14h i de 18-20h