Animal by Fran Martí, nova exposició de fotografies al Fòrum Berger Balaguer

Del 6 de març al 19 d’abril de 2020, l’Espai Cultural del Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae acull una exposició fotogràfica del Fine Art Photographer Fran Martí, un autor independent amb una extensa trajectòria com a fotògraf de viatges, vida salvatge i retrats. Les seves fotografies són misterioses, poderoses, íntimes, èpiques i, alhora, emocionants.

La mostra s’inaugura el proper divendres 6 de març a les 19:30h, a càrrec del mateix fotògraf.

Fran Martí | Fine Art Photographer amb extensa trajectòria com a fotògraf de viatges, vida salvatge i retrats. Autodidacta durant la primera etapa, Martí va continuar estudiant fotografia a diferents escoles de Barcelona, Madrid i París. Actualment està instal·lat a Barcelona.

Després de diversos viatges fotogràfics al nord i sud del continent americà i a diferents països asiàtics i europeus, va començar el seu periple africà a Kenya, l’any 2007, d’on s’ha creat la col·lecció ANIMAL. Des de llavors, el seu projecte el va portar vàries vegades a Etiòpia, així com a Namíbia, Zàmbia, Tanzània, Zimbabwe, Kènia, Gambia, República Sud-africana o Botswana, on va poder comptar amb la col·laboració de Bosquimans, Mursis, Himbas, Massais, hamer i altres tribus indígenes. Conseqüència d’aquest treball, és l’exposició itinerant “Ethiopia Between Dream and Reality”  on algunes d’aquestes fotografies també formen part de la mostra que podrem veure al Fòrum Berger,  i del qual va publicar un llibre premiat com la “Millor Impressió Digital 2014” pel Gremi de la Indústria d’Arts Gràfiques i Comunicació de Catalunya.

La seva formació i experiència tant en fotografia “analògica” com en l’àmbit de les noves tecnologies, li ha permès afrontar projectes de post procés digital avançat. A l’actualitat treballa amb tecnologia digital de format mitjà, amb càmeres de pel·lícula, també de format mitjà, processos químics de revelat i tècniques mixtes. L’any 2015 va crear el col·lectiu “Trilight Collective” amb els fotògrafs Miguel Soler-Roig i Juan Más-Bagá, participant al projecte “Sota el cel andalús”, en col·laboració amb el fotògraf Kim Weston.

Fran Martí està involucrat en projectes de cooperació i 10% de la venda de la seva obra es dedicarà a l’ampliació de l’hospital de Jarren a Gambia.

En aquesta mostra ANIMAL, podrem gaudir d’unes impressionants 18 fotografies de gran format, amb  elefants, rinoceronts, guepards, girafes, nyus, zebres, lleons, búfals d’aigua, hipopòtams, entre altres. Tot un conjunt de fotografies artístiques que parlen per sí soles, imatges que expressen una idea, un missatge, una història, una forma de vida, una emoció.

Aquest  tipus de fotografia requereix molta paciència. Per Fran Martí, la millor forma de veure animals salvatges és deixar que s’acostin i fer servir la seva oïda per trobar fauna. Va aprendre a captar qualsevol indici que l’espècie que busca està a prop; per exemple, soroll de les branques, crides a altres membres de la mateixa espècie, etc…

L’exposició és de lliure accés i gratuït per a tothom fins el 19 d’abril de 2020 i en horari de dijous a dissabte de 18h-20h i diumenges i festius de 12h-14h i de 18h-20h.

 


ANIMAL BY FRAN MARTÍ
Exposició fotogràfica

Del 6 de març al 19 d’abril de 2020
Inauguració: Divendres 6 de març – 19:30h

Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer
Rambla Nostra Senyora, 6 – Vilafranca del Penedès
De dijous a dissabte 18-20h. Diumenges i festius 12-14h i 18-20h