3 PINZELLS Vilafranquins, NOVA EXPOSICIÓ A L’ESPAI CULTURAL DEL FÒRUM BERGER

L’Espai Cultural del Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae acollirà a partir d’aquest proper divendres 16 d’octubre l’exposició col·lectiva de tres grans artistes  i actualment un referent de l’expressió plàstica a casa nostra.  Tres tècniques, tres estils, tres persones totalment diferents i que els uneix principalment dues coses,  el pinzell i la passió per treballar cada dia amb la seva obra.

Per ordre cronològic, ens trobem primer amb en Colomer Pagès, un artista que de ben petit ja va mostrar un gran interès per la pintura. La seva principal inspiració van ser els pintors francesos impressionistes, que van representar un descobriment en la seva pintura el sentit de la llum i el color, i amb qui se sentia a prop en la concepció pictòrica. Colomer té un domini extraordinari del pinzell i un traç molt particular que fa de la seva obra un segell que s’identifica sense necessitat de veure la firma. La seva obra és molt personal i transmet un sentit únic per cada persona que la mira.

Tot seguit trobarem a les parets de la sala obra d’August Rosell, qui porta més de quaranta anys d’experiència, i ens deixa una clara petjada amb el seu estil pictòric. La seva pintura s’ha anat desenvolupant des d’un art més figuratiu, romàntic, íntim i atmosfèric, a  una expressió més àgil i vibrant, sense pinzellades i grans detalls però creant un ambient càlid,  amb espais de molts clarobscurs que li dóna aquest toc tan personal.

Per finalitzar aquesta visita i trobem la obra d’en Pere Lluís Via, un artista de cap  a peus amb un tarannà i segell molt personal,  que ha viatjat per molts indrets i ha estat present a moltes fires d’art arreu d’Europa. Un artista que ha explorat des dels seus inicis molts territoris. Entre les seves obres, trobem una gran varietat de paisatges, com platges, vinyes, camps entre altres. Un distintiu tan únic del seu art són els cels i núvols grans,  als qui ell sempre els ha donat molta  importància a les seves teles.

L’exposició mostra el gran nivell d’aquests artistes Vilafranquins,  i proba d’això és la fusió que ens ofereixen en aquesta ocasió amb les seves obres, amb colors i estils diferents però compartint les parets d’aquesta cèntrica sala del Fòrum Berger.

L’entrada és lliure i gratuïta. Serà obligatori l’ús de mascareta per accedir a l’espai i l’aforament serà limitat i regulat a la mateixa recepció.

Del 16 d’octubre al 22 de novembre de 2020

Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer

Rambla Nostra Senyora, 6 de Vilafranca del Penedès

Horari de dijous a dissabte de 18-20h

i de 12-14h i de 18-20h

Imatge 3 quadres