Exit rotund en la primera conferència de l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran pronunciada per Artur Mas

El passat dijous 6 d’octubre, l’Auditori del Fòrum Berger Balaguer va fer ple reunint 250 persones al seu Auditori en una conferència a càrrec del molt honorable senyor Artur Mas que inaugurava el 25è curs de l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran de Vilafranca.

L’acte va comptar amb la presència de Joan Terrades, president de l’Aula, Carme Andreu, secretària de l’Agrupació d’Aules de Formació Permanent per la Gent Gran (AFOPA), Martí Solé, president la de Fundació Pinnae, i Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès. Tots ells van pronunciar unes paraules que donaven pas a la intervenció del conferenciant.

Sota el nom “L’Hora de Catalunya”, Artur Mas va fer una pinzellada històrica d’aspectes rellevants que han influït al moment actual, seguit de reflexions sobre aquest període que vivim i donant èmfasi a les qüestions que impliquen al col·lectiu de la gent gran, present en un Auditori ple de gom a gom.

L’Auditori del Fòrum Berger Balaguer fa 15 anys que acull les conferències de l’Aula d’Extensió Universitària de Vilafranca, unes conferències d’àmbits molt diversos i amb la presència de ponents d’alt prestigi i nivell que pretenen mantenir al dia i ampliar els coneixements de les inquietuds culturals de la tercera edat.

La propera sessió serà sobre Literatura Catalana el 20 d’octubre a càrrec del Sr. Joan Tres, doctor en filologia catalana i catedràtic de català. Altres conferències per aquest trimestre seran:

  • Ciència: El Sr. Joan Llorca parlarà sobre meteorits, el 3 de novembre
  • Sociologia i Actualitat: El Sr. Marc Guerrero mirarà de retrobar l’ànima d’Europa, el 17 de novembre
  • Música. El Sr. Joan Vives parlarà d’Enric Granados, en motiu del centenari de la seva mort, el 1 de desembre
  • Gastronomia: El Sr. Jesús Velacoracho delectarà sobre àpats de Nadal, el 15 de desembre

I finalitzarà el trimestre amb un Concert de Nadal, a càrrec del Trio Vinea, el 22 de desembre.

Aquestes conferències a l’Auditori del Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae s’alternen amb sessions al Cincema Kubrick de Vilafranca i excursions culturals a l’abast dels associats a l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran de Vilafranca del Penedès.