Espectacular cloenda del 47è Concurs de Piano al Fòrum Berger Balaguer

Diumenge passat es va celebrar, a l’Auditori Fòrum Berger Balaguer, la sessió de cloenda del 47è Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya – 2017. Com a plat fort van actuar els pianistes que havien obtingut els màxims guardons en les diferents categories d’edat en què està dividit el Concurs.

Per la categoria C (fins a 13 anys) va intervenir Elena Sancho, de Benlloch, interpretant l’Arabesque núm. 1, de Debussy. Va seguir, per la categoria B (fins a 17 anys) Carlos Bujosa, de Tarragona, amb la Balada núm. 3, de Chopin, seguint la categoria A (fins a 21 anys) amb Rubén Russo, de Pinto, que va tocar la Suite anglesa BWV 808, de J. S. Bach. Finalment va ser el torn de la categoria Sènior (fins a 26 anys), amb Víctor Braojos, de Cardedeu, i Adrià Bravo, de Barcelona, interpretant El Albaicín, d’Albéniz, i El amor y la muerte, de Granados. Va ser un concert esplèndid, dels que deixen record, que encara impressiona més si en l’anàlisi hi introduïm el factor edat dels pianistes.

Acte seguit es va fer el lliurament general de premis, a càrrec de Joan Raventós, en representació del Patronat de la Fundació Pinnae; de Raimon Gusi, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i de Joan Magrané, compositor i president de la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya.

Joan Magrané va destacar com no n’hi ha prou en que els músics hagin arribat a un grau de potència tècnica altíssim, sinó que cal, com van demostrar els pianistes actuants, que aquesta tècnica estigui absolutament al servei de l’expressió més pura de l’art, que els permet assolir un màgia que els transcendeix a ells mateixos. Raimon Gusi va valorar l’historial del Concurs i el que representa per a Vilafranca disposar durant tants anys d’un esdeveniment d’aquesta magnitud que ens manté presents al gruix cultural del país.

Finalment, Joan Raventós va mostrar el seu orgull de poder acollir aquest esdeveniment a l’Auditori Berger Balaguer i va agraïr el compromís i treball de tots els participants, així com de Joventuts Musicals de Vilafranca per celebrar la seva 47ª edició. També va destacar que any rere any el Concurs vol superar-se i que, actualment, gaudeix d’un nivell envejable. Aquests i altres són motius de gran satisfacció per a la Fundació Pinnae, que seguirà treballant per donar suport, en la mida que pugui, als joves talents a que participin i visitin Vilafranca durant els dies del Concurs. També va fer esment del privilegi per al públic local de gaudir gratuïtament d’aquests joves talents, tal i com ens han interpretat de forma tan majestuosa amb grans obres mestres de la música.

L’acte va cloure amb una foto de família de tots els premiats, fet que va suposar tancar l’acte d’una forma molt emotiva i pensant ja amb la 48ª edició pel 2018.