Tret de sortida al Festival Internacional d’Orgue de Montserrat que compta amb el suport de Pinnae

El passat dissabte, 19 de juny va tenir lloc el concert inaugural del Festival Internacional d’Orgue Abat Cassià M. Just in Memoriam el qual compta amb el suport de la Fundació Pinnae per la vinculació històrica de la fundació amb l’Orgue de Montserrat.

El concert “Del Barroc al Classicisme organístic”, va ser protagonitzat per l’Escolania de Montserrat amb la Capella de Música de Montserrat, i l’Orquestra Simfònica del Vallès, sota la direcció de Xavier Puig i acompanyat a l’orgue per Álvaro Carnicero. Els solistes van ser els antics escolans Xavier Mendoza, baríton, i Roger Padullés, tenor.

La Basílica de Santa Maria de Montserrat acollirà aquest estiu, una vegada més, el Festival Internacional Orgue de Montserrat 2021 que estarà encapçalat per intèrprets de “projecció internacional” d’àmbit local. Els organistes José Luis Echechipía París, Riyehee Hong i Susana García Lastra protagonitzaran els altres tres concerts del cicle que tindran lloc els dissabtes 24 de juliol, 7 i 21 d’agost.

L’entrada a aquest cicle de concerts d’orgue és gratuïta amb reserva prèvia per la limitació de l’aforament al 50%, segons indicacions del Procicat. Les reserves es poden fer a www.abadiamontserrat.cat/reserves

No obstant, els concerts d’aquest cicle es poden seguir en directe a Montserrat Ràdio i TV i a la Xarxa de Comunicació Local.

Aquí us seguim l’ENLLAÇ del concert inaugural que està en diferit, de manera excepcional, perquè en pugueu gaudir

DSC_0149

Aquest suport forma part del conveni de col·laboració amb la Fundació Abadia de Montserrat 2025 que inclou també la custodia de les obres d’art de la Fundació Pinnae de l’artista Subirachs al Museu de Montserrat i la disposició biennal de l’Escolania de Montserrat per a la realització d’un concert benèfic a la Vegueria Penedès.