La Fundació Pinnae apropa la música a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès amb el “Cicle en Clau de Salut”

La Fundació Pinnae impulsa un nou projecte d’acció social juntament amb l’Escola Municipal de Música Mª Dolors Calvet i amb la intenció de fer una estada més amable als pacients, acompanyants i públic en general de l’Hospital penedesenc, que forma part del Consorci Sanitari Penedès Garraf.

El cicle de música EN CLAU DE SALUT consta de 14 concerts en directe ubicats en diferents espais de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès i es distribuiran durant l’any escolar 2019-20. Els concerts són gratuïts i s’adaptarà cada exhibició en funció de les necessitats de l’espai del centre sanitari.


La Fundació Pinnae, l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet de Vilafranca del Penedès i el Consorci Sanitari Penedès Garraf, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Vilafranca, han signat aquest dimarts 22 d’octubre de 2019 el conveni per organitzar un cicle musical de 14 concerts a diferents espais de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, els concerts tindran una durada d’uns 40 minuts cadascun, amb l’objectiu d’oferir la màxima expressió musical amb la intenció prioritària de propiciar una estada més amable als usuaris de l’hospital penedesenc.

Tot i que el tret de sortida del “Cicle en Clau de Salut”, va tenir lloc el passat 22 d’agost en un espai habilitat a l’exterior del centre sanitari, la música seguirà sent protagonista a través de les diferents formacions de l’escola Municipal de Música, amb un seguit d’actuacions a càrrec de professors i alumnes, que en diferents formats i estils musicals ben diferents (corda, vent, percussió, coral, Banda Big Band Junior… etc) aproparan la música als usuaris del centre sanitari.

Novament, la Fundació Pinnae va més enllà amb la intenció de potenciar el creixement, el progrés i sobretot el benestar social millorant l’itinerari vital de les persones. Ara també vol apropar la cultura i la música a la ciutadania, oferint unes estones musicals i proporcionant un ambient més afable a les persones ingressades, familiars i usuaris en general, que per diferents motius han de passar un temps a l’hospital Comarcal de l’Alt Penedès.

Com a contraprestació d’aquesta acció social desinteressada de l’escola Mª Dolors Calvet, la Fundació Pinnae, l’equiparà amb nous instruments per millorar l’oferta docent als seus alumnes.

Des del Consorci Sanitari Penedès Garraf es valora molt positivament la posada en marxa d’aquest projecte a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, ja que en altres centres sanitaris de Catalunya ja s’ha implementat, obtenint molt bons resultats entre els pacients. A més, una de les línies de treball del Consorci és la implementació i promoció de projectes socialment responsables com és aquest impulsat per la Fundació Pinnae.

Els propers concerts del Cicle tindran lloc el 6 de novembre amb l’actuació de l’orquestra de Cambra i piano a les 18 hores i l’11 de desembre amb la Coral de l’escola de Música a les 19:30 hores.

Moment de la signatura del conveni entre les tres entitats: Sra. Meritxell Montserrat, Regidora d’Ensenyament i Relacions Internacionals, Dr. Josep Lluís Ibáñez, Gerent del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf i Sr. Antoni Gistau – Director Tècnic de la Fundació Pinnae