El president Puigdemont va inaugurar oficialment La Bugaderia de Mas Albornà

El passat divendres 24 de febrer, el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, va inaugurar oficialment el nou equipament de La Bugaderia de Mas Albornà, servei que ha rebut el suport financer de la Fundació Pinnae en el marc del seu Programa de Suport a Entitats del Tercer Sector.

La Bugaderia de Mas Albornà ha comptat amb suport financer de la Fundació Pinnae, en el marc del Programa de Suport al Tercer Sector

 

 

 

L’acte va tenir lloc a les mateixes instal·lacions de la bugaderia, ubicada al polígon de Sant Pere Molanta, en un espai habilitat per a aquest esdeveniment i va comptar amb la presència d’uns 150 assistents, entre els quals hi havia els principals agents del territori (polítics, econòmics i socials) així com treballadors, amics i clients de Mas Albornà.

grupEn la celebració es va destacar el repte que suposa per a Mas Albornà continuar avançant per crear noves activitats que permetin la creació de llocs de treball, malgrat el context econòmic. Aquest servei preveu la creació de fins a una quinzena de llocs de treball en el futur ja que ha estat pensada per a créixer. També es va fer incís en la clara aposta mediambiental i tecnològica del projecte, el qual compta amb 16 plaques solars per a escalfar l’aigua així com un sistema de seguiment de la roba mitjançant xips.

El president Puigdemont va cloure l’acte institucional amb el seu parlament, explicava com en iniciatives com La Bugaderia ja es pressuposa tota la professionalitat i tecnologia però en el que destaquen és en el valor que aporten a la societat – signatura_tovallola traçabilitat social que generen- la qual cosa afegeix, a més, una dignificació de la feina als seus treballadors, un clar exponent dels drets de la ciutadania.

Per finalitzar el capítol institucional, es va realitzar un original acte simbòlic d’inauguració consistent en la signatura per part del president Puigdemont i de l’alcalde d’Olèrdola, d’un tovalló (un dels elements que es renten cada dia a La bugaderia), fent així una picada d’ull a la coneguda contractació de Messi en un tovalló. Aquests tovallons s’emmarcaran com a record de l’acte d’inauguració i romandran a La Bugaderia.

Acte seguit, es va dur a terme una visita a les instal·lacions amb tots els convidats, i va comptar amb diferents explicacions del funcionament i amb la presència dels treballadors del servei. El President va finalitzar amb la signatura del llibre d’honor i una posterior fotografia de grup. Es va cloure l’acte amb un brindis per a tots els convidats.

Durant l’acte es van poder veure alguns vídeos explicatius i testimonials que van aportar valor al projecte social que representa La Bugaderia i la tasca de Mas Albornà. Aquí us els compartim.

https://vimeo.com/205235382

 

Programa de Suport a Entitats del Tercer Sector

La Fundació Pinnae treballa per donar cobertura a les necessitats de les persones (especialment les que es troben en risc d’exclusió social) així com contribuir a la dinamització econòmica a través del suport a projectes d’organitzacions del Tercer Sector, com és el cas de Mas Albornà.

Per això, disposa d’un Programa de Suport a Entitats del Tercer Sector que vol donar suport a les organitzacions especialment compromeses en la lluita contra l’exclusió de les persones menys afavorides i que contribueixen a la dinamització econòmica i social del territori.

Gràcies a les condicions de finançament concedides per la Fundació Pinnae, la Fundació Mas Albornà ha pogut posar en marxa La Bugaderia i junts fer xarxa per contribuir a la millora de la nostra societat, atenent els compromisos amb les persones més vulnerables i amb tota la nostra societat en general.