El Fòrum Berguer Balaguer rep una visita del Quart Dijous

Ahir un bon nombre de membres del grup El Quart Dijous va visitar l’espai modernista del Fòrum Berger Balaguer ubicat a la cèntrica rambla de Vilafranca del Penedès, en el marc del seu primer dinar gastronòmic amb visita cultural inclosa.

La visita va iniciar el circuit cultural al vestíbul de l’edifici, ascendint fins al primer pis amb un recorregut per la Casa Museu, un dels espais més singulars de l’edifici i on es troben les estances més nobles. En aquest espai es va fer una breu explicació del llinatge familiar i història de la casa i on els assitents van poder observar les estances restaurades originals de la casa modernista: la sala d’estar, el saló de la música, menjador-sala i dormitori, així com el mobiliari, quadres, elements decoratius i objectes d’ornamentació de l’època.

El recorregut va seguir amb visita de la zona de l’Auditori, les sales de reunions del segon pis i va cloure a la sala d’exposicions de la planta baixa on van poder visitar l’exposició vigent titulada “VI Exposició de la Verema” del col·lectiu d’artistes Grupdart.cat. Posteriorment, la seva jornada finalitzava amb un dinar gastronòmic a un restaurant del municipi.

El Quart Dijous són una agrupació de persones jubilades amb inquietuds culturals i socials, units per una relació laboral – antics empleats de Caixa Penedès – , que realitzen sortides i visites culturals el darrer dijous de cada mes. Ja són més de 60 activitats que porten realitzant per conèixer la cultura, la història, l’enoturisme i la gastromonía del nostre país.

La Fundació Pinnae manté el llegat que marca la història de l’Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer i el gestiona com un espai singular per a la promoció i difusió d’activitats culturals i artístiques, posant a disposició de persones i entitats els quatre espais emblemàtics que la configuren per celebrar-hi exposicions, concerts, conferències, reunions, i altres activitats en un dels entorns modernistes més cèntrics, privilegiats i originals de Vilafranca del Penedès.

Una visita molt especial i plena de records, que ha permés de conéixer els interiors del magnífic Espai Cultural del Fòrum Berger Balaguer, una obra de referència del modernisme tardà a Catalunya.