El Festival Música i Veu clou la seva tercera edició amb un fantàstic concert de soul

Una excepcional tarda de soul. Així va cloure el passat 9 de juliol la 3a edició del Festival de Música i Veu, que tanca la cita d’enguany deixant molt bones sensacions i presentant en aquesta edició del 2017 un increment de públic del 18%.

Leonn Meade és un dels talents emergents més reconeguts de la capital europea de la música, Londres. Després d’anys llaurant-se un nom com a bateria del London Community Gospel Choir i treballar amb artistes de la talla de George Michael, Paul McCartney o Elton John, ara comença la seva carrera com a solista. El Festival Música i Veu va decidir tancar la seva tercera edició amb ell i va ser un encert rotund. Leonn Meade va oferir una actuació fresca i enèrgica, farcida de grans clàssics del soul -d’Ottis ReddingJames BrownBill Whiters– als quals la veu de Leonn anava com anell al dit. El públic, en gran sintonia amb la banda i el cantant en tot moment, va acabar aixecant-se i convertint l’Auditori Fòrum Berger Balaguer en una gran festa. Una excel·lent forma de cloure el festival amb alegria i bones vibracions.

Concert Leonn & Special Edition

Actuació de Leonn Meade & Special Edition al Fòrum Berger Balaguer

Èxit rotund de la tercera
edició del festival

 

 

El Festival Música i Veu, un festival únic i molt especial que aplega grups musicals d’estils i públic ben variats, ha tancat la tercera edició amb un increment de públic del 18% respecte al 2016, destacant un increment de l’assistència del públic jove d’un 10-15%. Aquestes xifres confirmen la consolidació del festival com un dels referents musicals del Penedès al llarg de la primera meitat de l’any, període en el qual tenen lloc els 10 concerts que integren el seu cartell.

Les claus del creixement constant del Festival Música i Veu des del seu naixement són una activa presència a les xarxes socials i la promoció dels concerts a través de promocions i fantàstics avantatges pels assistents. Enguany, per exemple, s’han sortejat CD’s dels artistes que hi han actuat i una vintena d’afortunats han pogut gaudir d’un sopar al restaurant Cèntric de Vilafranca.

Com en les darreres edicions, el Festival també ha ofert enguany a tots els assistents un valor afegit excepcional en forma de copa de cava Jané Ventura i un tast de catànies al final de cada concert, per gentilesa dels patrocinadors. Aquesta acció ha estat molt apreciada pels assistents, doncs s’aconsegueix un moment molt íntim entre músics i públic on poden trobar-se i conversar.

unnamed (1)

Sis mesos d’actuacions
de primer nivell

 

 

Des del 22 de gener, data del primer concert del Festival de la mà de Duo Degas, fins a deu concerts han omplert l’Auditori Fòrum Berger Balaguer els diumenges a la tarda. Pel que fa a blues i jazz, han destacat les actuacions de Joan Chamorro, Andrea Motis i Josep Traver i la Big Mama Quartet, dos dels referents catalans d’aquest estil musical. Els pianos de Serrat sense Serrat van emocionar als assistents amb les versions de temes tan llegendaris com Mediterráneo; i capítol a part mereixen The Sey Sisters: les tres germanes africanes van oferir un concert ple de vitalitat que va alçar al públic de les butaques per cantar i ballar, en el que es va convertir en una celebració del ritme.

La música clàssica també va tenir un paper molt important en aquest tercer Música i Veu. Cal destacar la gran resposta que van tenir entre el públic jove aquests concerts, que oferien l’entrada lliure als menors de 12 anys per tal d’introduïr als més petits en un estil musical no habitual per a ells. També destaca la Gran Gala Lírica del 4 de juny, on la veu de la mezzosoprano Cristina Segura i el piano de Josep Surinyac van brindar un dels moments més màgics de l’edició d’enguany.

III Festival Música i Veu,
punt i seguit

 

 

L’organització del festival valora molt positivament aquesta tercera edició. Tot i que és evident l’estret vincle existent entre el festival i Vilafranca del Penedès, els organitzadors destaquen la gran presència de gent de fora de la ciutat als diferents concerts. Un públic familiar i jove ha omplert els deu concerts del festival, que han combinat a la perfecció músics consolidats amb grups emergents que donaran molt que parlar al llarg dels propers anys.

El Festival Música i Veu ha estat organitzat per la Fundació Pinnae i les Joventuts Musicals de Vilafranca del Penedès, i ha comptat amb el patrocini de l’Obra Social La CaixaCaser SegurosSerra Experiència ImmobiliàriaJané VenturaCasanella XocolatersDeutz Fahr i Digittecnic. El 10% del benefici total de les entrades venudes serà donat a la Fundació l’Espiga, que vetlla pel benestar de les persones discapacitades i les seves famílies.

PATROCINADORS MAILCHIMP