Dibuixos de Subirachs

L’Aula de Cultura Fòrum Berger Balaguer acosta el dibuix del recent traspassat Josep Mª Subirachs,  i vol fer així el seu homenatge a un dels millors artistes del s.XX del nostre país.

El dibuix és la primera etapa de tota obra artística, però també és, per si mateix, un gènere definitiu que té tanta importància com la resta de les arts.  Subirachs, conegut sobretot com a escultor, considerava que el dibuix és, entre les arts plàstiques, la  llavor, l’origen, els fonaments, la veritat. Afirmava que en el dibuix és difícil amagar els defectes que en altres especialitats poden quedar camuflats per la matèria, perquè en el dibuix la matèria és tan escassa que no permet  amagar res.

Vint-i-set són els dibuixos exposats en aquesta mostra a la sala del Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès. No és tracta exclusivament d’esbossos preparatoris d’escultures, sinó de dibuixos amb entitat pròpia, amb tema individualitzat.

Vint-i-quatre d’aquests dibuixos exposats són els originals que Subirachs va crear el 1985 per il·lustrar la versió que Xavier Benguerel va fer de l’obra “Les Flors del Mal” de Charles Baudelaire.

Aquesta mostra es podrà veure al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès (Rambla Nostra Senyora 6) des del divendres 4 de juliol fins el diumenge 3 d’agost, en els horaris de dijous a dissabtes de 18’30 a 20’30 i diumenges i festius de 12 a 14 hores i de 18’30 a 20’30.

Soldado tinta La Luna