Pinnae i Polseres Candela es sumen al Dia Internacional del Càncer Infantil

El 15 de febrer es commemora el Dia Internacional del Càncer Infantil amb l’objectiu de sensibilitzar i informar a la societat de la importància de la recerca per a la millora en el diagnòstic, tractament i taxes de supervivència del càncer que afecta infants i adolescents. La manca de coneixement de les seves causes, centra la lluita contra aquesta malaltia fonamentalment en un diagnòstic ràpid i tractament adequat, per tant la investigació és crucial. Tot i que s’ha avançat molt, el càncer continua essent la primera causa de mort entre els nens i nenes de 5 a 14 anys, i la segona entre els joves de 15 a 24 anys, al darrere dels accidents de trànsit. A dia d’avui el percentatge de curació del càncer infantil és del 80%, encara queda un 20% que no supera la malaltia.

Polseres candelaDavant d’aquesta realitat la Fundació Pinnae i l’Associació Polseres Candela amb el suport del programa RED SOLIDARIA de Bankia, continuen la seva col·laboració per tal de dur a terme el projecte Teixim nusos d’esperança. Una iniciativa de l’Associació Polseres Candela, vinculada a l’Hospital Sant Joan de Déu, que recull fons per a la investigació del càncer infantil elaborant unes polseres anomenades “Candela”.

Aquesta col·laboració introdueix el taller de polseres candela a l’entorn de la gent gran, aconseguint així una activitat intergeneracional que potencia els vincles i relacions i treballa habilitats motrius i cognitives tan importants en aquesta fase vital.

La situació actual de la pandèmia i l’especial vulneració del col·lectiu al qual està adreçat el projecte, ha resultat en el tancament dels espais on estaven previstos la realització dels tallers o estan a l’espera d’una millor situació sanitària per poder reprendre l’activitat. En alguns centres ja s’han iniciat aquests tallers de forma progressiva i estan tenint molt bona acollida.

Sense perdre aquest rumb però amb la necessitat de continuar finançant projectes d’excel·lència en càncer infantil, l’Associació Polseres Candela, ha dissenyat un paquet de tallers adreçats a les escoles de la Vegueria Penedès, amb un programa integral que no tan sols comporta la realització d’una Candela sinó tot un itinerari educatiu transvers, en com dur a terme una estratègia de màrqueting, muntar un punt de venda, calcular el preu del producte, fer el donatiu a l’entitat, etc. Es tracta de tallers virtuals, que amb l’ajut del professorat, pretenen fer partícips als més joves en valors com són la solidaritat, l’empatia i transmetre la implicació de tothom en la investigació; perquè tots podem col·laborar en la recerca del càncer infantil.

Descarrega Polseres Candela dins les Aules

Els centres educatius o bé casals de gent gran o residències interessades en implementar aquests tallers tan necessaris com enriquidors, poden contactar amb l’Associació Polseres Candela pulserascandelas@gmail.com o bé al telèfon 622006242, i junts podem OMPLIR DE COLOR EL DIA.

PINNAE+BANIA=CANDELA

15 febrero 2021

Coneix el projecte de l’Associació Pulseras Candela