S’obre el període d’inscripcions del 49 Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya

Novament, Joventuts Musicals de Vilafranca organitza el Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya, que enguany arriba a la seva 49a edició.

Els joves intèrprets fins a 26 anys, tenen l’oportunitat de demostrar la seva excel·lència al piano en un concurs consolidat i de gran prestigi. Ja estan obertes les inscripcions fins al 15 de juny de 2019 a les 24h i les proves qualificadores es duran a terme entre el 29 de juny i el 7 de juliol de 2019 (els caps de setmana) a l’Auditori Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae, a Vilafranca.

portada-bases-49e-concurs

El Concurs comprèn quatre categories: “Sènior” fins a 26 anys; “A” fins a 21 anys; “B” fins a 17 anys, i “C” fins a 13 anys. Els concursants hauran de presentar un programa de tres obres, d’acord amb les especificacions de les Bases. El Concurs consta d’una sola prova que és pública.
Es concedeixen dos premis per a cadascuna de les categories. A més, el 1r premi de la categoria “Sènior” obtindrà el Premi Xarxa de Músiques a Catalunya, que li permetrà actuar en aquest circuit. I el 1r premi de la categoria “A” obtindrà una beca d’ajut per participar en el Curs de Piano del Moianès.

Podeu descarregar les bases de participació al Concurs:


BASES AQUÍ

INSCRIPCIONS AQUÍ


L’acte de lliurament de premis i concert serà el 14 de juliol al mateix Auditori on els guanyadors oferiran un petit recital. L’entrada tant a les proves qualificadores, com a l’acte de lliurament de premis és lliure i gratuïta, amb aforament limitat i és una magnífica oportunitat per a gaudir de les joves promeses intèrprets de piano d’arreu de l’estat.

El concurs és organitzat per Joventuts Musicals de Vilafranca del Penedès, amb la col·laboració de la Fundació Pinnae, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, el Departament de Cultura. Generalitat de Catalunya i forma part de la Unió Europea de Concursos de Música per la Joventut.
 
Aquest Concurs, en la seva 49a edició, acull a joves pianistes d’arreu de l’estat que participen en un dels festivals que compta amb més edicions i de gran prestigi per aglutinar totes les seves categories i reunir estudiants dels millors conservatoris. El Concurs té l’objectiu de visualitzar el talent musical al piano de les joves generacions de músics que s’estan formant, donant-los l’oportunitat d’actuar i guanyar experiència en concursos i recitals, premiant el seu esforç i encoratjant-los en la seva futura projecció professional.