La Fundació Pinnae dóna suport a la VII edició del Concurs de pintura ràpida, Premi Vilafranca Cultura – SMP

Com a novetat d’aquest any, la Fundació Pinnae dona suport al VII edició del Concurs de pintura ràpida que organitza el Casal Societat La Principal.  

La presentació del concurs, que s’ha dut a terme a l’Espai Cultural del Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae, ha comptat amb les intervencions d’Albert Puig, actual membre de la Junta Directiva del Casal, qui ha obert l’acte agraïnt a Serveis Mèdics Penedès i també a la Fundació Pinnae i a l’Ajuntament de Vilafranca, la seva participació en aquest Premi. En el seu parlament ha destacat que en aquestes set edicions, s’ha aconseguit ampliar el nombre i quantia de premis, passant dels 1.400€ de la primera edició, fins els actuals 3.800€ d’enguany. També ha volgut destacar que l’entitat ha dut a terme el concurs ininterrompudament cada any, buscant les formes per poder-lo tirar endavant, tot i la pandèmia.

Josep Panyella, director de Serveis Mèdics Penedès, al seu torn, ha destacat la importància de fomentar projectes que ajudin a les persones a gaudir de la vida amb una sensibilitat diferent, com és el cas de gaudir de les obres que, un cop finalitzat el concurs, s’exposaran al Fòrum Berger Balaguer.

Joan Melero, director de la Fundació Pinnae, ha destacat que per a la Fundació és important envoltar-se d’obres d’art accessibles a tothom i de caràcter solidari i, per tant, també ho és la participació en iniciatives culturals com el Premi Vilafranca Cultura SMP. Des de la Fundació Pinnae, ha destacat, que es farà ressò dels/les artistes guanyadors/es en una exposició que tindrà una durada de tres setmanes, del 24 d’abril al 15 de maig, i també ha destacat que n’adquiriran una, que passarà a formar part de la Fundació.

Ha tancat les intervencions el regidor de Cultura, Ricard Rafecas, que ha destacat la importància que, any rere any, hi hagi noves entitats que vetllin pel mecenatge i per afavorir les iniciatives culturals a Vilafranca, com la que de forma sostinguda promou el Casal de Vilafranca des de fa set edicions.

Tota la informació sobre el format i les bases es pot consultar a la pàgina web del Casal de Vilafranca:  www.casal.org.

Per setè any consecutiu, el Casal i la Secció de Belles Arts volen omplir el centre de la vila de pintors que recullin amb la seva obra pictòrica, l’esperit d’aquest Sant Jordi al centre de Vilafranca. El concurs tindrà lloc dissabte 23 d’abril, entre les 15h i les 20h i s’emmarcarà sota la temàtica: “VILAFRANCA PER SANT JORDI. AMBIENT DE PARADES DE LLIBRES I FLORS ALS CARRERS I PLACES DEL CENTRE VILA”. Els i les artistes hauran de copsar la vitalitat i bellesa de l’ambient de parades, llibres i flors al centre de Vilafranca i hauran de pintar les seves obres in situ.

El segellat del suport es farà al vestíbul del Teatre Casal de 14:30h a 15:30h i els i les artistes participants podran pintar des de les 15:00h fins les 20:00h del 23 d’abril, hora límit per lliurar les obres també al vestíbul del teatre. El veredicte final del concurs es farà públic a les 20:30h del mateix dia 23 d’abril a la platea del Teatre Casal.

En aquesta setena edició, l’entitat i la seva Secció de Belles Arts, han aconseguit incrementar el nombre de premis, que ha estat possible gràcies a l’augment de col·laboradors i patrocinadors. Enguany, Serveis Mèdics Penedès s’ha incorporat com a principal patrocinador, donant nom al premi, i també es comptarà amb la col·laboració de la Fundació Pinnae, qui cedirà el Fòrum Berger Balaguer, per a l’exposició de les obres guanyadores del 24 d’abril al 15 de maig de 2022. La Fundació també s’incorpora a les entitat vinculades en l’apartat de premis, com també ho ha fet l’empresa Robòtix Penedès.