Nova festa del piano a Vilafranca amb els guanyadors del concurs de Joventuts Musicals de Vilafranca

Aquest diumenge 15 de juliol a les 7 de la tarda, l’Auditori Fòrum Berger Balaguer celebrarà la cloenda del 48è Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya, que organitza Joventuts Musicals de Vilafranca. L’acte, d’entrada lliure i obert a tothom, s’inicia amb una actuació de la Coral Laroc de Vilafranca, serà dirigit per Montse Vall-llovera i constarà d’un concert dels guardonats en les diferents categories i posterior lliurament general de premis i diplomes.

En aquesta sessió oferiran un concert els pianistes guardonats en les quatre categories d’edat de què consta el Concurs en el programa següent: Bernat Català, de Molins de Rei i 1r premi de la categoria Sènior (de 22 a 26 anys), interpretarà la Sonata de Beethoven núm. 12 Op. 26; Cèlia Margalef, de Vandellós i 1r premi de la categoria A (de 18 a 21), oferirà el primer moviment (Moderato) de la Sonata de Beethoven Op. 110; Carles Díaz, de Badalona i 1r premi de la categoria B (de 14 a 17), interpretarà Funerals, de Liszt; i per acabar, Mei Shu Sánchez, de Vic i 1r premi de la categoria C (fins a 13 anys), oferirà el Vals Op. 69 núm. 1, de Chopin. Consulta tots els resultats

L’acte s’inicia amb una actuació de la Coral Laroc de Vilafranca, serà dirigit per la Sra. Montse Vall-llovera, qui presentarà la sessió de cloenda i les autoritats locals faran el lliurament de premis. Vall-llovera és professora titulada de piano, és doctora en psicologia, ha estat degana de facultat i adjunta al vice-rector de la UOC. Des de jove ha estat vinculada a Joventuts Musicals de Vilafranca i en els darrers tres anys s’ha mostrat totalment compromesa amb les activitats.

Aquesta 48ena edició ha rebut 37 participants; nois i noies de Catalunya, Alacant, Àvila, Ceuta, Palma de Mallorca i, fins i tot, el Regne Unit, Suïssa, Bulgària, Xina, EUA, Costa Rica i Veneçuela.

Per aquest important i veterà certamen ja han passat més de 2.800 pianistes. El concurs va rebre el Premi Nacional de la Música l’any 1993, pertany a la Unió Europea de Concursos de Música per a la Joventut i està patrocinat per Fundació Pinnae, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El concert és obert a tothom i d’accés totalment lliure.


Diumenge, 15 de juliol a les 19h
Concert de cloenda i lliurament de premis

Auditori – Fòrum Berger Balaguer
Rambla Nostra Senyora, 6
Vilafranca del Penedès