Els millors joves pianistes actuen aquest diumenge al Fòrum Berger Balaguer

Aquest diumenge 14 de juliol a les 7 de la tarda, l’Auditori Fòrum Berger Balaguer celebrarà la cloenda del 49è Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya, que organitza Joventuts Musicals de Vilafranca. L’acte, d’entrada lliure i obert a tothom, serà dirigit per Montse Vall.llovera i constarà d’un concert dels guardonats en les diferents categories i posterior lliurament general de premis i diplomes.

En aquesta sessió oferiran un concert els pianistes guardonats en les quatre categories d’edat de què consta el Concurs en el programa següent: Jeremías Javier Obando Tellería, de Veneçuela i 1r premi de la categoria Sènior (de 22 a 26 anys), interpretarà Après une lecture du Dante, de Liszt; Nicolás Margarit Domínguez, de Madrid i 1r premi de la categoria A (de 18 a 21), oferirà Allegro moderato de la Sonata núm. 6, de Prokofiev; Joan Espuny Parés, de Vic i 1r premi de la categoria B (de 14 a 17), interpretarà Allegro con brio de la Sonata op. 22, de Beethoven, i per acabar, Aleix Pérez Arrúa, de Santa Eulàlia de Ronçana i 1r premi de la categoria C (fins a 13 anys), oferirà Rondo en Argentine children’s folk tunes, de Ginastera.

El Jurat Qualificador ha estat compost per Adolf Pla, Tensy Krismant, Jordi Camell, Jordi Masó, Fanny Escrig, Anna Ferrer i Jordi Arquimbau.

L’acte de cloenda serà dirigit per la Sra. Montse Vall.llovera, qui presentarà la sessió de cloenda i les autoritats locals faran el lliurament de premis. Vall.llovera és professora titulada de piano, és doctora en psicologia, ha estat degana de facultat i adjunta al vice-rector de la UOC. Des de jove ha estat vinculada a Joventuts Musicals de Vilafranca i en els darrers quatre anys s’ha mostrat totalment compromesa amb les activitats.

Aquesta 49ena edició ha rebut 36 participants provinents de diferents nacionalitats. Entre els joves guardonats hi trobem gent de Catalunya, Madrid, País Valencià i fins i tot Veneçuela.

Per aquest important i veterà certamen ja han passat més de 2.850 pianistes. El concurs va rebre el Premi Nacional de la Música l’any 1993, pertany a la Unió Europea de Concursos de Música per a la Joventut i està patrocinat per Fundació Pinnae, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El concert és obert a tothom i d’accés totalment lliure.

Jeremias J. Obando Tellería, 1r premi Sènior

Jeremias J. Obando Tellería, 1r premi Sènior 2019