Espectaculars concerts de Cloenda tanquen el 49è Concurs de Piano de Catalunya

El passat diumenge 14 de juliol es va celebrar a l’Auditori Fòrum Berger Balaguer, la cloenda del 49è Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya – 2019, amb l’actuació, ja fora de competició, dels pianistes guanyadors del primer premi de cadascuna de les categories d’edat en què està dividit. Va ser un concert espectacular, servit pels millors pianistes que tenim aquí ara mateix, que va assolir unes cotes de tècnica i musicalitat extraordinàries, que sembla superin cada any els nivells de l’any anterior.

L’acte de lliurament general de premis va estar presidit per Ricard Rafecas, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès; Joan Raventós i Pujadó, patró de la Fundació Pinnae, i Marta Bou, vicepresidenta de la federació de Joventuts Musicals de Catalunya.

En el torn de paraules, Marta Bou va valorar l’esforç que de ben segur ha comportat superar les dificultats que s’hauran hagut de superar per arribar a la 49ena edició i per això sempre des de la federació s’ha fet costat a JM de Vilafranca i des de fa uns anys el guanyador de la categoria Sènior té un lloc al circuit ‘Xarxa de Músiques a Catalunya’ que organitza JM de Catalunya.

Per la seva banda, Joan Raventós va posar de relleu el suport que la Fundació Pinnae dóna a aquest esdeveniment, que tants anys no tothom pot celebrar, que es una manera molt seriosa de fer país, en el que hi guanyen, i molt, no només els que han obtingut un primer premi sinó tots els participants.

Finalment, Ricard Rafecas va convidar a tots els presents a conèixer a fons Vilafranca, sigui amb motiu del Concurs o amb un altre; que havia pogut admirar fins a on arriba el talent dels joves músics que acabava d’escoltar i va fer una descripció de la fusió que existeix entre pianista i piano, comparant-ho amb la que es produeix entre motorista i moto (fent esment a la seva afició per aquest esport i al.ludint al pilot Marc Màrquez), una fusió que ens permet als oients gaudir d’unes actuacions musicals tècnicament perfectes i extraordinàriament emotives.

Un cop finalitzada i valorada aquest gran esdeveniment amb els millors joves pianistes d’arreu de l’estat un cop més a Vilafranca, ja es comença a pensar amb la propera edició que serà la 50ª que el Concurs es celebra a Vilafranca. Per aquest motiu tenim previst treballar per incloure novetats i que aquestes tinguin un segell més pel territori i que ens ajudi a tots a sumar per la cultura i la musica dels nostre joves estudiants i amants del piano.

Veure resultats guanyadors 2019