Cloenda del 46è Concurs de Joves intèrprets de Piano de Catalunya

Extraordinari concert dels primers premis

Diumenge passat, l’Auditori del Fòrum Berger Balaguer va acollir el concert que clou cada any el Concurs de Joves Intèrprets de Piano, amb la brillant participació dels pianistes que han obtingut el Primer Premi en cadascuna de les quatre categories d’edat en què està dividit. Així vam poder escoltar a Adrià Saz, de Sant Cugat del Vallès (cat. C) amb l’Allegro de concert de Granados; a Alejandro Domínguez, de Las Rozas de Madrid (cat. B) amb la Barcarola op. 60 de Chopin; Joan Ramon Salamó, de Fraga (cat. A) amb la Sonata núm. 3 de Prokofiev i a Monika Masanauskaite, de Lituània/Barcelona (cat. Sènior) amb la Balada núm. 4 de Chopin.

La sessió va estar presidida per Martí Solé Bordes, president de la Fundació Pinnae, M. Dolors Rius, regidora de l’Ajuntament, i Miquel Cuenca, secretari general de Joventuts Musicals de Catalunya i President de Joventuts Musicals d’Espanya.

En els seus parlaments finals, Miquel Cuenca va posar de relleu el significat del Concurs dins de la història del moviment internacional de Joventuts Musicals, que avui en dia és present a 70 països, i en l’entramat local d’activitats de les associacions catalanes. M. Dolors Rius va expressar la seva admiració per l’elevadíssim nivell que mostraven els joves talents musicals actuals, que disposaven de Vilafranca com a gran aparador; i finalment Martí Solé va indicar que per la Fundació Pinnae era un prestigi poder acollir aquest concurs i donar tota la cobertura operativa i d’infraestructura necessària i va felicitar a tots els participants, fent referència a la gran tasca del jurat, que no va ser fàcil, per a poder determinar als guanyadors de cada categoria. Va afegir que aquesta 46 edició diu molt d’aquest concurs i va encoratjar a Joventuts Musicals a seguir treballant per molts anys per poder acollir aquest certamen de joves talents del piano a Vilafranca.

El concurs, que enguany va rebre uns 40 participants d’arreu de l’estat, és organitzat per Joventuts Musicals de Vilafranca del Penedès amb la col·laboració de la Fundació Pinnae, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i forma part de la Unió Europea de Concursos de Música per la Joventut.

mde

mde

Joventuts 3