CLOENDA DEL 45è CONCURS DE PIANO DE CATALUNYA

Diumenge passat es van celebrar, a l’Auditori Fòrum Berger Balaguer, els actes de cloenda del 45è Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya.

La sessió va començar, com és tradicional, amb l’actuació d’un grup musical vilafranquí. Aquest any va intervenir la Coral Infantil L’Espinguet, dirigida per Xell Montserrat, , Mar Moreno, Montse Terrades i Marta Coll, amb l’acompanyament al piano de Xell Montserrat i Mar Moreno.

Després d’aquest concert van oferir el seu recital, també tradicional, els pianistes guanyadors de 1r premi de les quatre categories de què consta el Concurs. Carles Díaz Morros, de Badalona (cat. C), amb les Danses romaneses de Béla Bartók; Asami Pascual, també de Badalona (cat. B), amb la Fantasia op. 28, de Mendelssohn; Bernat Català (cat. A), de Molins de Rei, amb el 1r mov. de la Sonata Hob. XVI/50, de Haydn; i Cristina Naranjo (cat. Sènior), de Barcelona, amb Humoreske, de Schumann. És de destacar que Bernat Català ja havia guanyat anteriorment el 1r premi de les categories C (fins a 13 anys), i B (fins a 17 anys); aquest any guanya la cat. A (fins a 21 anys) i només li manca la Sènior, que de ben segur obtindrà atesa la seva carrera impecable fins avui. És un nom del què en sentirem a parlar.

La sessió va estar presidida per Martí Solé, president de la Fundació Pinnae; Raimon Gusi, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, i Marta Bou, vicepresidenta de la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya.

En els parlaments finals, Marta Bou va valorar el fet que aquest concurs sigui el segon de Catalunya després del “Maria Canals” però el primer, a Catalunya i Espanya, en oferir als pianistes una segmentació per edats que atén els diferents graus formatius; Raimon Gusi va posar de relleu com a Catalunya tenim, en el món de la cultura, una avançada en gran nombre d’especialitats que constitueixen un vertader exèrcit de pau que ens ha de portar a un país d’excel.lència; i finalment Martí Solé va reiterar com la Fundació Pinnae  ha volgut mantenir la col.laboració amb el Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya, posant a disposició de Joventuts Musicals de  Vilafranca una infraestructura tant adequada per a aquesta activitat com és com la de l’Auditori Fòrum Berger.