Cartells d’Artista , grans noms. Obra gràfica del Museu de Montserrat

A partir del proper divendres 12 de desembre i fins el 8 de febrer de 2015 l’Aula de Cultura Fòrum Berger Balaguer acull, un valuós fons d’art sobre el cartellisme modern i contemporani de grans artistes del s. XX
El cartellisme és un gènere d’obra gràfica que té un llenguatge propi incisiu, directe, de comunicació vigorosa, apte per a la publicitat comercial però també per a la comunicació d’idees i ideals de caràcter social. Molts grans artistes moderns i contemporanis no han dubtat a adoptar aquest llenguatge popular i públic en funció de temes i institucions que van estimar.
La col·lecció de cartells d’artista de l’Abadia de Montserrat és nombrosa, i té dos orígens ben diversos. Uns cartells han estat regalats pels artistes com a senyal d’amistat i col·laboració a Montserrat, altres són fruit de diverses donacions de col·leccionistes. Per a aquesta exposició s’han triat preferentment els vint cartells de Picasso (Màlaga 1881 – Mougins 1973), quinze dels quals pertanyen a la sèrie “Vallauris”, que fan referència a la cursa de braus i a l’exposició anual que Picasso organitzava per als seus amics i col·leccionistes a Vallauris (Côte d’Azur). L’arquitecte Xavier Busquets Sindreu hi assistia sistemàticament, comprava el cartell i se’l feia dedicar per Picasso amb el qual tenia una bona amistat.
També cal fer esment dels cinc cartells d’Oswaldo Guayasamin (Quito 1919-1999) amic de Busquets i també de Montserrat que són un exponent de la lluita contra les dictadures sud-americanes dels anys setanta.
Completem la sèrie amb altres cartells de Jean Cocteau, Dalí, Antoni Clavé, Hans Hartung i Tàpies, que evidencien les preocupacions i l’art dels seus autors.