Canano, música, presentació de l’obra i cava la nit de dissabte al Fòrum Berger Balaguer

Coincidint amb la Nit dels Museus, s’inaugura aquest dissabte 20 de maig a les 20h l’exposició “Essències” de Canano (Joan Hurtado)

 

 

 

Aquest dissabte 20 de maig, a les 8 del vespre, en motiu de la Nit dels Museus, l’Aula de Cultura del Fòrum Berger Balaguer obrirà les seves portes en horari especial per inaugurar l’exposició “Essències” de Canano (Joan Hurtado) i comptarà amb música en directe, presentació de l’obra i cava per a gaudir de l’art amb tots els sentits.

L’exposició tindrà un horari especial d’obertura aquest dissabte, de 19h a 23h amb música en directe, presentació de l’obra i cava

 

 

 

La inauguració serà a càrrec de Joan Gil Gregorio, membre de l’Associació Internacional de Crítics d’Art de Catalunya i comptarà amb una síntesi de la filosofia de l’obra de Canano a càrrec dels filòsofs Marc Illa i Toni Porras, que faran una acurada reflexió i descripció del què signifiquen i desprenen les obres exposades en la mostra. En finalitzar la inauguració es farà un brindis amb cava.

Canano - GuitarraAquesta inauguració tindrà també la música ambiental en directe de Mark Cowling, un virtuós músic anglès establert al Penedès. El dia de la inauguració l’exposició romandrà oberta fins a les 23h.

Canano, així es fa dir Joan Hurtado -artista resident a Sant Martí Sarroca-, és un pintor penedesenc d’arrels andaluses que utilitza la metafísica com a llenguatge. En aquesta exposició presenta les seves pintures que tracten de fer transparent el moment d’aquell present que s’ha perdut amb obres suggerents que fan reflexionar. Les seves composicions estan realitzades amb molta subtilesa, sense marques de pinzell; pintura acrílica de tons pastel, molt suaus: rosats, blaus celests i glacials, ocres, etc. És una pintura on la matèria i els colors convergeixen rememorant allò essencial que ha quedat en l’oblit.

Canano - Piano“Es pot viure el moment? Es pot gaudir de l’instant? El present s’escapa de manera constant; quan creiem haver-lo capturat, aquest ja s’ha convertit en el passat. Canano ens atorga la possibilitat d’experimentar quelcom que d’una altra manera seria impossible; l’oportunitat de transitar l’aturada del temps”. Així ho defineixen Marc Illa i Toni Porras.

Davant d’aquesta impossibilitat de copsar i experimentar el moment, apareix l’art de Canano i torna en possible allò impossible; amb la seva tècnica fa aparèixer l’instant de la realitat oblidada, lluitant contra aquesta pèrdua constant de sensacions i emocions i deixar-nos experimentar el record, allò oníric: aquesta aturada en el temps des d’una visió artística molt especial. Canano és un artista que defineix el seu estil com realisme imaginari. Cal destacar la seva participació en exposicions col·lectives a París, Londres, Holanda, Itàlia, Nova York, Portugal, Dinamarca, Argentina i Estocolm, entre moltes d’altres.

Aquesta mostra es podrà visitar a l’Aula de Cultura del Fòrum Berger Balaguer fins al 2 de juliol en horari de dijous a dissabte de 18h’30 a 20h’30 i diumenges i festius de 12h a 14h i de 18h’30 h a 20h’30 amb accés totalment lliure i gratuït. Dilluns, dimarts i dimecres la sala resta tancada.

 


 

Exposició “Essències” de Canano
Del 20 de maig al 2 de juliol

Aula de Cultura – Fòrum Berger Balaguer
Rb. Nostra Senyora, 6 | Vilafranca del Penedès

Horari: de dijous a dissabte de 18h’30 a 20h’30 i diumenges i festius de 12h a 14h i de 18h’30 h a 20h’30