Blaumut clou el Festival de Música i Veu 2016 de Vilafranca del Penedès

El Festival de Música i Veu 2016 va concloure la seva segona edició aquest passat diumenge dia 12 de juny amb l’actuació triomfal de Blaumut, una formació que ha impregnat amb les seves creacions l’escena musical catalana.

El grup musical, guardonat amb els Premis Enderrock 2016 de la Música Catalana per votació popular com a Millor Artista de 2015, va omplir el Fòrum Berger Balaguer. Amb totes les entrades exhaurides força dies abans, Blaumut va captivar a un públic immers dins l’atmosfera elegant i transparent que generen i amb un concert divertit i espontani. Una música a cavall entre la clàssica i el pop més actual, les seves cançons amables i lletres tranquil·les i optimistes, van acabar emocionant les 250 persones d’edats molt diverses que omplien l’Auditori, en un concert íntim i familiar.

Un dels moments de major complicitat va ser quan Blaumut va interpretar les cançons ‘Pa amb Oli i Sal” i el ‘Primer Arbre del Bosc’, peça d’un disc que convida a fer un intens viatge interior ple d’emocions i sentiments.

El festival acabava amb el tradicional tast de comiat on el públic i artistes eren convidats a cava i catànies gentilesa de Lácrima Baccus i Crackania de Casanella, i on van poder compartir una llarga estona amb els músics, signar samarretes i discs.

Sovint les diferents modalitats musicals es barregen per fer un producte màgic, això és el que ha aconseguit el Festival de Música i Veu 2016, organitzat per la Fundació Pinnae i Joventuts Musicals de Vilafranca i amb la col·laboració de la Xarxa de Músiques de Catalunya.

Un festival ple de força, nostàlgia, personalitat i amb propostes molt especials i arranjaments únics d’estils i registres diversos, i propostes de gran qualitat tant d’artistes emergents com artistes ja consolidats; aquest ha estat el seu fet diferencial.

El Festival de Música i Veu 2016 ha tingut molt bona acceptació per part del públic vilafranquí i d’arreu i ha aconseguit aplegar gairebé unes 1.500 persones (un 25% més que en la seva primera edició) durant 4 mesos de concerts a l’emblemàtic Espai Modernista del Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès, seu institucional de la Fundació Pinnae. És per això que ja és té en ment començar a treballar amb una tercera edició amb noves i fresques propostes.

Des de la Fundació Pinnae volem agrair la magnífica resposta rebuda per part del públic assistent i el suport, compromís i col·laboració dels Patrocinadors. Moltes gràcies a tots!