La Fundació Pinnae posa en valor 10 anys d’activitat en un acte institucional al Fòrum Berger Balaguer

L’esdeveniment, celebrat aquest divendres al matí, ha comptat amb la presència de representats d’entitats del Tercer Sector i d’autoritats polítiques, entre les quals destaca el conseller de Drets Socials Carles Campuzano.
Durant aquesta primera dècada, Pinnae ha dut a terme més de 1.100 activitats on hi han participat més de 900.000€ persones i s’ha fet una inversió que gairebé arriba als 32 MEUR.

Aquest divendres 27 d’octubre al matí, l’auditori del Fòrum Berger Balaguer ha acollit l’acte institucional de celebració dels 10 anys de la Fundació Pinnae. Creada l’any 2013 com a hereva de l’antiga obra social de Caixa Penedès, durant aquesta primera dècada d’activitat ha desenvolupat diversos projectes relacionats amb l’assistència a les persones vulnerables o en risc d’exclusió, social, la dinamització econòmica i la cooperació per al desenvolupament, la inserció laboral, així com la promoció cultural i la preservació del medi ambient i el patrimoni històric i artístic.

L’esdeveniment, que ha servit per recordar els orígens i les activitats dutes a terme per la Fundació al llarg d’aquests 10 anys, ha comptat amb presència d’entitats del territori i d’autoritats polítiques, entre les quals destaquen el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, i l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero.


D’esquerra a dreta i de baix a dalt: Il·lm. Sr. Francisco Romero, Alcalde de Vilafranca del Penedès; Sr. Martí Solé, president de la Fundació Pinnae; Hble. Sr. Carles Campuzano, conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya; Sr. Josep Maria Vilarrúbia, secretari general d’Economia i Hisenda; Sra. Lourdes Sánchez, primera tinent d’alcaldia a l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès; M. Àngela Matas, patrona Fundació Pinnae; Sra. Immaculada Barral, directora general de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació; Sr. Josep Maria Sánchez, director general de Política Financera, Assegurances i Tresor; Sra. Maria Batet, patrona Fundació Pinnae; Il·lm. Sr. David Alquézar, Delegat territorial del Govern al Penedès; Sr. Jordi Solé, patró Fundació Pinnae; Sr. Antoni Rosell, patró Fundació Pinnae; Sr. Joan Melero, director Fundació Pinnae; Sr. Joan Raventós, patró Fundació Pinnae i Sr. Joan Nicolás, patró Fundació Pinnae.


El director de la Fundació Pinnae, Joan Melero, ha estat el primer a intervenir. Ha explicat que els inicis de la Fundació van ser complicats i que tirar endavant va suposar “tot un repte”. Ha recordat que, en un primer moment, la seva tasca es va centrar “en l’administració del patrimoni, la promoció cultural i l’atenció als perfils més vulnerables, amb especial èmfasi en la gent gran.” En el seu discurs, també ha elogiat el paper de les entitats del Tercer Sector que, durant aquests anys, els han fet partícips dels seus projectes i els han fet confiança “per sumar esforços i aconseguir efectes multiplicadors”. Ha exposat que, durant aquesta primera dècada, la Fundació ha dut a terme “més de 1.100 activitats, on hi han participat més de 900.000€ persones i s’ha fet una inversió que gairebé arriba als 32 MEUR”.

El president de la Fundació Pinnae, Martí Solé, ha volgut transmetre el seu agraïment a totes les persones que els han permès arribar a celebrar aquests 10 anys de trajectòria. Ha reiterat també les dificultats inicials, després de la desaparició de les caixes d’estalvis, entre elles Caixa Penedès. En aquest sentit, ha manifestat que van tirar endavant “pel compromís que tenien amb les persones del territori”. Confessava que, des d’un primer moment, es van posar a treballar “amb molta cura, amb molta paciència i d’una manera discreta per anar encaixant totes les peces” que els permetessin arribar a on actualment es troba la Fundació.

Al seu torn, l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, ha destacat que la feina realitzada des la Fundació “s’ha fet amb una gran vocació de servei i amb un gran rigor”. Ha recalcat que “per fer un món millor, necessitem més Pinnae”.

Finalment, el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha volgut agrair la dedicació de la Fundació Pinnae, que ha definit com a “aliada fonamental en la cohesió social del nostre país.” També ha exposat que “el país té tres grans reptes que ens interpel·len a tots”: l’envelliment i l’atenció a les persones grans, l’existència d’una pobresa crònica derivada de les crisis econòmiques recents i, finalment, la baixa taxa de fecunditat vinculada a la dificultat d’emancipació juvenil. En tots tres àmbits, el conseller ha demanat la col·laboració de la Fundació Pinnae.

L’acte d’aquest divendres, a més, ha comptat amb l’actuació musical de la cantautora Gemma Humet.