Accions socials al territori que segueixen i sorgeixen en aquests dies de confinament

L’emergència sanitària d’aquests dies fa replantejar l’acció de les entitats socials del nostre territori que treballen dia a dia per donar cobertura a les necessitats d’uns col·lectius que ja de per si són vulnerables. Amb els temps que estem vivint, encara necessiten més recolzament i suport.

Des de la Fundació Pinnae, volem donar visibilitat a aquesta gran tasca i la crida que fan a la ciutadania per a que pugui, dintre de les seves possibilitats i protecció, donar-los suport. Per això, us presentem algunes entitats que compten amb el nostre suport i que s’han hagut d’adaptar als canvis de les accions sorgides aquests dies:

Creu Roja Alt Penedès


La Creu Roja Alt Penedès han adequat tota la seva activitat a les demandes actuals i porten menjar a domicili, medicaments, trasllats de persones sense sostre a un alberg de Castellvi i moltes trucades! S’ha habilitat un centre de trucades per protegir els col·lectius més vulnerables davant del coronavirus en els 27 municipis de l’Alt Penedès. L’objectiu de les trucades és tranquil·litzar i acompanyar a col·lectius com la gent gran major de 65 anys o persones amb diversitat funcional per donar-los tota mena d’informació preventiva davant del COVID-19 així com conèixer l’estat en què es troben. Aquesta campanya s’allargarà durant tot el mes de març i les trucades es centraran sobretot en “fer el paper de familiars” per aquelles persones d’una edat més avançada i que es troben en situació de vulnerabilitat en la qual no tenen una xarxa familiar que els ajudi. També es centralitzen tasques de voluntariat.

Contacteu amb Creu Roja a l’Alt Penedès per saber què podeu fer al telèfon 938915300

logo CR alt penedes89517910_1418619348299824_1366775262078828544_o (1)

Fundació Amics de la Gent Gran


La Fundació Amics de la Gent Gran han encarat un nou repte de donar suport als seus usuaris a des de la llunyania més pròxima possible. Amb la campanya “Trucades contra el silenci” han hagut de canviar l’acompanyament de les persones grans de presencial a telefònic o altres vies de recolzament afectiu a distància, i dinamitzen coordinacions amb els respectius ajuntaments per tal d’actuar en xarxa i aconseguir que cap persona gran se senti sol en aquests moments tan difícils. La delegació del Penedès-Garraf té com a element destacable, tres grups vinculats a tallers (Taller de Memòria, Taller de Lectura i Taller d’Informàtica) on hi participen tant persones grans com persones voluntàries, que aquests dies i, sobretot a través del whatsaap, estan sent dinamitzats per les pròpies persones que porten els tallers; són a iniciativa del propi voluntariat, i que resulten molt satisfactòries.

Si voleu col·laborar-hi, podeu unir-vos a la lluita contra la soledat no desitjada de la gent gran trucant al telèfon 620339372

04 Logo AMICS DE LA GENT GRAN200320MFamicsgentgran_16

Fundació Mas Albornà


La Fundació Mas Albornà continua treballant durant aquests dies de Covid-19 per mantenir els seus serveis a persones aplicant els protocols previstos pel Departament de salut. Per això, s’ha intensificat la neteja viària per protegir a la ciutadania. També es manté l’atenció als serveis d’habitatge i suport a la pròpia llar i l’activitat del Centre Especial de Treball amb l’objectiu de protegir els llocs de treball de les persones més vulnerables, amb les màximes mesures de protecció determinades per les autoritats sanitàries. La bugaderia social treballa al 100% per garantir els servei a la llar-residència, Inglada Via i l’Hospital Sagrat Cor de Martorell i les 3 botigues de Mallart Artesans ofereixen abastiment d’alimentació de proximitat com a servei essencial amb un obrador a ple rendiment que recomana demanda de comandes a nivell telefònic per prevenció. Una acció social i de compromís amb les persones més vulnerables.

Consulta els telèfons i horaris de Mallart Artesans si desitgeu fer les vostres comandes al següent enllaç

04 Logo FUNDACIÓ MAS ALBORNÀ sense_claim_colorIMG-20200320-WA0062

ACTUA, SCCL


La cooperativa social ACTUA, SCCL ha hagut de fer una adaptació del projecte que desenvolupen amb el nostre suport. Totes les actuacions del servei de teràpia familiar del SATSEF durant la crisi pel COVID-19 es realitzen via telefònica o videotrucada; d’una banda per continuar el seguiment terapèutic i de l’altra per saber com estan tots els membres, si compleixen el confinament i prenen les precaucions adequades o bé tenen alguna necessitat, prestant especial atenció en la contenció emocional degut per la convivència durant la reclusió. La terapeuta contacta amb totes les famílies almenys un cop per semana i des d’Eduvic, col·laboradors en el projecte, han elaborat un recull d’eines (idees lúdiques pels nens, telèfons d’assistència per a diferents casos…) i recomanacions davant la crisi, que han fet arribar a totes les famílies.

04 Logo ACTUAServei teleassistència a families ACTUA, SCCL

GEPEC – EdC


L’entitat GEPEC-EdC mentre esperen reprendre el seu projecte social “Cases d’Algú” ens proposa un concurs per explorar la natura des de casa: el #GEPEConcurs! Segueix el seu twitter i respon sals seus enigmes!

Cliqueu al següent enllaç i accepteu el repte! www.twitter.com/gepecedc

GEPEC_EdC_OFICIALETd6LHcX0AA6mgl

 

Aquestes són les accions d’algunes entitats que reben el nostre suport i, ara més que mai necessiten un reforç extra per donar resposta al teixit més feble de la nostra societat.

Si entre tots fem xarxa, ho aconseguirem!