El Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae acull una exposició retrospectiva de Miquel Torner de Semir, pintor català i artista reconegut internacionalment. La mostra s’inaugura el proper divendres 7 d’abril a les 19h amb la presència del mateix artista i restarà oberta fins el 14 de maig.

L’exposició es configura amb un conjunt d’unes 40 obres que recullen part de la seva trajectòria artística i que plasmen el seu estil propi com a tret diferencial de la seva obra.

L’exposició del pintor gironí s’inaugura el divendres 7 d’abril, a les 19h al Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae.

 

 


Miquel Torner va néixer l’any 1938 a la Garrotxa. És un prestigiós pintor de la Catalunya vella, culte i enamorat de la seva terra, l’Edat Mitjana i el Pirineu. Amb una extensa obra pictòrica d’estil renaixentista amb tocs barrocs i gòtics, va iniciar-se en el figurativaisme mediterrani, seguit per l’abstracció i posteriorment retornant a la figuració en un concepte més modern.

El gran nombre d’influències que ha rebut Torner defineixen la seva obra com a pont entre el passat i allò que és nou. És precisament aquesta barreja entre l’antic i el nou on rau l’originalitat de la seva obra.

Miquel-Torner-Semir-cadaquesLa seva pintura es basa en la senzillesa, un traç fort, precís i incisiu que marca amb línies punyents les siluetes dels elements principals de cada composició i estableix una forma molt ben estructurada. Aquest traç contrasta amb un fons que conté figures i signes abstractes i cromatismes que conjuguen colors bàsics i vius amb tonalitats suaus. Així és com Torner aconsegueix obtenir aquest estil personal que comunica fàcilment sensacions positives, incitant a la imaginació per descobrir una altra realitat gràcies a les seves obres.

Les figures perfilades evoquen les vidrieres gòtiques però també es deixa veure l’empremta de l’art renaixentista italià en molts dels seus retrats femenins i la figura li serveix per a reclamar l’ordre i el ritme de les accions humanes.

Es tracta d’una obra única que atrau a l’espectador i condueix per un camí realment imaginatiu. Visitar una exposició de Torner és emprendre un viatge cap a un món paral·lel que cadascú es fa seu.

Les seves obres han estat exposades en un gran nombre de ciutats europees, Amèrica i Japó. Actualment manté una mostra permanent a La Galería Arcadia de Madrid.

L’exposició es podrà visitar del 7 d’abril al 14 de maig al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès de dijous a dissabte de 18h a 20h i diumenges i festius de 12h a 14h i de 18h a 20h. L’entrada és totalment lliure.

Miquel Torner de Semir, retrospectiva
Del 7 d’abril al 14 de maig
Inauguració divendres 7 d’abril a les 19h

Rb. Nostra Senyora, 6 | Vilafranca del Penedès
Horari: De dijous a dissabte: 18h a 20h. Diumenges i festius: 12h a 14h i 18h a 20h.

Entrada lliure